Filmové informace

Vdova Montielová csfd

Vdova Montielová

Info
Mexiko - Kolumbie - Venezuela - Kuba, 1979, 105 min
Žánr
Drama
Režie
Miguel Littin
Hrají
Geraldine ChaplinKaty JuradoErnesto Gómez CruzReynaldo MiravallesNelson VillagraAlejandro ParodiJorge FegánIgnacio Retes

Popis filmu Vdova Montielová 1979

Když zemřel don José Montiel, všichni, kromě jeho vdovy, se cítili pomstěni – muselo však uplynout několik hodin, aby všichni uvěřili, že je doopravdy po smrti. Těmito větami z povídky slavného kolumbijského spisovatele Gabriela Gárcii Márqueze Vdova Monteliová je uváděn stejnojmenný film chilského režiséra Miguela Littina. Littin se důsledně opíral o vynikající literární předlohu a adekvátně vyjádřil specifické rysy tvorby Gabriela Gárcii Márqueze. Vytvořil studii krutého a násilnického muže, udavače a bezohledného kořistníka Josého Montiela, který zemřel všemi nenáviděn. Jen vdova ho na počátku oplakává. Děj se odehrává v několika rovinách: ze současnosti odbočuje do vzpomínek, realita se prolíná s představami, přičemž se pružný časový rytmus podřizuje střídání konkrétních subjektivních prožitků. Právě prolomení časové bariéry vytváří zvláštní napětí filmu a prohlubuje plastičnost obrazu jak José Montiela a jeho vdovy, tak i latinskoamerické země, sténající pod vojenskou diktaturou. Nesnadnou titulní úlohu svěřil režisér Geraldině Chaplinové.
Zdroj: oficiální distributor



Aktualizace: 2023-11-13
Reklama:

Vdova Montielová ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Vdova Montielová online
11




Vyzkoušejte: