Filmové informace

Dívky v uniformě csfd

Dívky v uniformě

Info
Německá říše, 1931, 88 min
Žánr
Drama - Romantický
Režie
Leontine Sagan
Hrají
Emilia UndaDorothea WieckEllen SchwannekeCharlotte WitthauerGertrud de LalskyEthel ReschkeDoris ThalmerElse EhserHertha Thiele
Téma

Popis filmu Dívky v uniformě 1931

Sirotek Manuela se po smrti své matky dostává do internátní školy, kde panují přísné konzervativní poměry. Platonicky se zamiluje do mladé vychovatelky Elizabeth, která jako jedna z mála prosazuje upřímný a přátelský přístup k dětem. Manuela se v podnapilém stavu ke své lásce veřejně přizná na školním večírku, za což následují ze strany školního vedení tvrdé postihy, které dovedou dívku až k pokusu o sebevraždu. Filmový debut Leontine Saganové Děvčata v uniformě se zařadil k nejpozoruhodnějším německým titulům raných třicátých let - mj. se jako jeden z vůbec prvních narativních filmů více či méně explicitně zabývá tématem homosexuality. Režisérka záhy po jeho dokončení emigrovala do Velké Británie a v dalších letech se věnovala převážně divadelní práci. (minus)


Související filmy

Děvčata v uniforměMuchachas de Uniforme

Aktualizace: 2023-9-17

Dívky v uniformě -  - Filmer.cz


Dívky v uniformě -  - Filmer.cz


Dívky v uniformě -  - Filmer.cz


Dívky v uniformě -  - Filmer.cz

Dívky v uniformě ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Dívky v uniformě online
26




Vyzkoušejte: