Filmové informace

Horko jako v červnu csfd

Horko jako v červnu

Info
Velká Británie, 1964, 98 min (Alternativní 93 min)
Žánr
Komedie - Krimi
Režie
Ralph Thomas
Hrají
Dirk BogardeSylva KoscinaRobert MorleyLeo McKernRoger DelgadoDerek FowldsJiří PravdaJohn Le MesurierFrank FinlayHarriet MedinJohn Standing
Téma

Popis filmu Horko jako v červnu 1964

Kdo by neznal proslulého agenta 007 s povolením zabíjet. Ten je ale mrtev a tajná služba Jejího Veličenstva musí ihned najít náhradu. Volba padne na Nicholase Whistlera, nezaměstnaného spisovatele, který je obratem pověřen špionážním úkolem v Praze. Vtip je v tom, že nic netušící Nicholas se vydává za železnou oponu v domnění, že je jako zaměstnanec sklářské firmy na zcela nevinné služební cestě. V Praze je mu přidělena sličná šoférka Vlasta, která samozřejmě pracuje pro tajnou policii. Ve chvíli, kdy je jeho mise prozrazena, začíná dramatická hra na kočku a myš s komunistickou tajnou policií, v jejímž průběhu se Nicholasovi dostane vydatné pomoci z opačné strany barikády... V 60. letech se zrodila jedna z nejoblíbenějších filmových sérií, jejímž hrdinou je nezničitelný britský agent James Bond. A v Bondově vlasti vznikla také jedna z prvních parodií na dobrodružství agenta 007, film Horko jako v červnu režiséra Ralpha Thomase, volně vycházející ze špionážního románu Lionela Davidsona "Night of Wenceslas". Hlavní roli ztvárnil hvězdný Dirk Bogarde a snímek kromě zdařilé žánrové zábavy nabízí jednu humornou vrstvu navíc, kterou ocení pouze český divák. A totiž představu britských filmařů o životě v tehdejším Československu. Pro úplnost dodejme, že Prahu ve filmu zastoupila severoitalská Padova. (Česká televize)



Aktualizace: 2024-4-19
Reklama:

Horko jako v červnu - Sylva Koscina  Leo McKern


Horko jako v červnu - John Le Mesurier  Robert Morley


Horko jako v červnu - Dirk Bogarde

Horko jako v červnu ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Horko jako v červnu online
39




Vyzkoušejte: