Filmové informace

Zvoník od Matky Boží csfd

Popis filmu Zvoník od Matky Boží 1939

Do Paříže přichází tlupa potulných cikánů, aby si na tržišti přivydělali peníze ke svému kočovnému životu. Krásná Esmeralda tančí k potěše především pánské části přihlížejících, a líbí se nejen kapitánu lučištníku Phoebovi, ale i herci Grengoirovi, který se marně snaží svou hrou zaujmout diváky. Jenomže cikáni nejsou ve městě žádoucí a vojáci se je snaží vyhnat z města. Esmeralda se uchýlí do kostela matky boží a prosí pannu Marii o slitování se svým národem. Zde jí zastihne vysoký církevní hodnostář Frollo, který při pohledu na ní pocítí touhu a chce Esmeraldu získat. Dívka mu uteče. V městě je již tma a nebezpečno. Frollo totiž posílá za Esmeraldou svého služebníka hluchého a znetvořeného hrbáče Quasimoda. Tomu se sice podaří dívku chytit, ale únosu zabrání Grengoire, který přivolává pomoc a vojáci hrbáče zatýkají s tím, že bude druhý den pranýřován, za únos. Esmeralda je odvedena ke králi podsvětí a současně s ní je sem nedobrovolně odveden i Grengoire, kterého považují za špeha a chtějí jej pověsit. Esmeralda ho zachraňuje, a stává se podle nepsaného zákona pařížské spodiny jeho ženou…… (marťan)


Související filmy

Hunchback of Notre Dame, TheNotre Dame de Paris - Live Arena di VeronaZvoník u Matky Boží IINotre-Dame de ParisQuasimodo d'El ParisZvoník od Matky boží

Aktualizace: 2023-10-13

Zvoník od Matky Boží - Maureen O'Hara


Zvoník od Matky Boží -  - Filmer.cz


Zvoník od Matky Boží -  - Filmer.cz


Zvoník od Matky Boží - Maureen O'Hara

Zvoník od Matky Boží ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Zvoník od Matky Boží online
103





Vyzkoušejte: