Filmové informace

Šest žen Jindřicha VIII. csfd

Šest žen Jindřicha VIII.

Info
Velká Británie, 1933, 97 min
Žánr
Drama - Komedie - Historický - Životopisný
Režie
Alexander Korda
Hrají
Charles LaughtonRobert DonatFranklin DyallMiles ManderWilliam AustinJohn LoderGibb McLaughlinMerle OberonWendy BarrieElsa LanchesterHay Petrie

Popis filmu Šest žen Jindřicha VIII. 1933

Zábavný snímek, mapující s typickým anglickým humorem pestrý život Jindřicha VIII. a jeho šesti manželek, se nezabývá politickými intrikami té doby ani církevními spory. Soustředí se pouze na osobnost tohoto panovníka a jeho milostný život. V krátkých epizodách poznáme s výjimkou jeho první ženy Kateřiny, o níž je tu jen zmínka, všechny manželky i okolnosti králových sňatků. Příběh, který začíná popravou Anny Boleynové, nás provede manželstvím s Janou Seymourovou, která zemřela při porodu syna Eduarda, krátkým manželstvím s nevzhlednou Němkou Annou Klevskou, která se po půl roce prozíravě s králem rozvedla a s další popravenou nevěrnicí Kateřinou Howardovou. Poslední Jindřichovou ženou se stala Kateřina Paarová, která se o něho starala ve stáří a jediná ho přežila. (Skuby47)


Související filmy

Jindřich VIII. a jeho šest ženŠest žen Jindřicha VIII.Tisíc dnů s AnnouMuž do nepohodyČlověk do každého počasí

Aktualizace: 2023-10-3

Šest žen Jindřicha VIII. - Charles Laughton


Šest žen Jindřicha VIII. - Charles Laughton


Šest žen Jindřicha VIII. - Charles Laughton  Binnie Barnes


Šest žen Jindřicha VIII. - Charles Laughton  Binnie Barnes

Šest žen Jindřicha VIII. ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Šest žen Jindřicha VIII. online
79





Vyzkoušejte: