Filmové informace

Velké závody csfd

Velké závody

Info
USA, 1965, 160 min (Special Edition: 146 min)
Žánr
Dobrodružný - Komedie - Sportovní - Muzikál - Rodinný - Akční - Romantický
Režie
Blake Edwards
Hrají
Jack LemmonTony CurtisNatalie WoodPeter FalkKeenan WynnArthur O'ConnellVivian VanceDorothy ProvineLarry StorchRoss MartinGeorge Macready
Téma

Popis filmu Velké závody 1965

V šedesátých letech vznikly v USA těsně po sobě dvě bombasticky pojaté pocty tehdy již mýtické tradici hollywoodských němých komedií. Pokud Stanley Kramer ve svém o dva roky starším filmu To je ale bláznivý svět (1963) mířil až k odsouzení celé penězi posedlé moderní civilizace, pak Edwardsovy Velké závody jsou „jen“ stylově čistou poctou, k jaké měl režisér ostatně ideální předpoklady, nejen jako přední znalec žánru, ale také jako člen rodinného klanu, jehož dějiny sahají právě až do bájných průkopnických začátků Hollywoodu. V automobilových závodech z New Yorku do Paříže, zasazených do roku 1908, se utká absolutní zlo (Jack Lemmon) se ztělesněným dobrem (Tony Curtis), pro nějž vzplane láskou moderní, emancipovaná krása (Natalie Wood). Co z toho Blake Edwards na ploše dvou a půl hodin udělal, se vzpírá veškerému popisu. (NFA)


Související filmy

Milionový závodZávodní horečkaVelký závod 2Tajný závodTajný závodNeuvěřitelná dobrodružství Italů v Rusku

Aktualizace: 2023-11-18

Velké závody -  - Filmer.cz


Velké závody - Jack Lemmon  Peter Falk


Velké závody - Natalie Wood  Tony Curtis


Velké závody - Jack Lemmon  Tony Curtis

Velké závody ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Velké závody online
193





Vyzkoušejte: