Filmové informace

Divoký klaun csfd

Divoký klaun

Info
USA, 1957, 126 min (Alternativní 122 min)
Žánr
Drama - Životopisný - Hudební
Režie
Charles Vidor
Hrají
Frank SinatraMitzi GaynorJeanne CrainEddie AlbertBeverly GarlandJackie CooganBarry KelleyTed de CorsiaValerie AllenBill HickmanBill Baldwin
Téma

Popis filmu Divoký klaun 1957

Pád na dno zářivé hvězdy nočních klubů. Frank Sinatra jako bouřlivý komik a zpěvák Joe E. Lewis, jenž se potýkal se závislostí na alkoholu a hazardu... Frank Sinatra (1915–1998) byl vynikající herec a jazzový zpěvák, který patřil k největším hvězdám populární hudby a ikonickým postavám 20. století. Majitel dokonalého hlasu, který vynikal schopností vcítit se do písně, prokázal své jedinečné kvality v působivém dramatu Divoký klaun. Jako bouřlivák Joe E. Lewis předvádí mimořádný herecký a pěvecký výkon, který patří k vrcholům jeho hollywoodské kariéry. Pro zajímavost lze zmínit, že Sinatru s Lewisem pojilo dlouholeté přátelství a Sinatra vydával nahrávky jeho komediálních výstupů. Snímek v režii Charlese Vidora přináší fascinující portrét významného komika 30. a 40. let, který neustále balancoval nad propastí a vedl sebedestruktivní styl života ve znamení alkoholu, hazardu a sázek... Lewisova pěvecká kariéra začíná koncem 20. let v chicagském nočním klubu, kde ohromí svým talentem a rychle si dokáže získat přízeň publika. Za hudebního doprovodu věrného pianisty Austina se stává hlavní hvězdou večera. Jenže se domnívá, že může bezděčně opustit noční klub v rukou chicagského mafiána. Odvážný Joe se odhodlá vzepřít bandě zločinců, ale za svou zradu zaplatí vysokou cenu. Skončí v nemocnici s trvale poškozenými hlasivkami a znetvořeným obličejem. Životní sen o pěvecké kariéře se rozplývá, proto se rozhodne před krutou realitou uchýlit do New Yorku. Tam se musí potupně živit jako klaun v pokleslých představeních, dokud ho po letech nevyhledá jeho dávný přítel Austin. Ten mu nabídne pomocnou ruku a Joe zanedlouho slaví nečekaný úspěch jako komik a kabaretiér v burlesce. Jenže svádí boj se svými vnitřními démony a útěchu nachází jen v alkoholu a hazardu. V pokročilém stadiu už bez alkoholu nedokáže předstoupit před publikum a zdá se, že jeho kariéra i osobní život míří neodvratně ke dnu. (Česká televize)



Aktualizace: 2024-3-17
Reklama:

Divoký klaun -  - Filmer.cz


Divoký klaun - Frank Sinatra  Jeanne Crain

Divoký klaun ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Divoký klaun online
15




Vyzkoušejte: