Filmové informace

Tři mušketýři csfd

Tři mušketýři

TV film

Info
Československo, 1983, 66 plus 62 min
Žánr
Komedie - Romantický - Hudební
Režie
Ladislav Rychman
Hrají
Jan ČenskýAlois ŠvehlíkJiří KrampolViktor PreissHana MaciuchováPetr KostkaMarta VančurováPetr OlivaRadoslav BrzobohatýIlona SvobodováVlastimil Zavřel

Popis tv filmu Tři mušketýři 1983

Kdo by neznal Dumasovy bohatýrské Tři mušketýry, z nichž se posléze vyklubou čtyři - v čele s ohnivým Gaskoňcem dArtagnanem. Tentokrát je uvidíte v muzikálové podobě vytvořené režisérem L. Rychmanem. Ale vraťme se do roku 1934, kdy požádala dramaturgie Vinohradského divadla básníka V. Nezvala aby vytvořil veršovanou hru na motivy prvního dílu tohoto slavného románu. Čtyřiatřicetiletý básník viděl v této objednávce vítanou příležitost vyzkoušet si talent i v divadelní hře. "Jsou to zvučné, elastické verše," napsala po premiéře kritika, "jež místy přímo zvoní svými rámy, oskouzlují galantním leskem a vzdouvají se do romanticky vznosného patosu." Po válce se básník k tomuto dílu vrátil, přepracoval je a dopnil vlastní hudbou. V této podobě a režii V. Kašlíka se poprvé hráli 8. května 1953 v tehdejším Divadle hlavního města Prahy v Karlíně. V roce 1982 je L. Rychman spolu s dramaturgem V. Sýkorou začali připravovat k televizní podobě. Podařilo se objevit i původní skicu Nezvalovy hudby, a tak mohla začít příprava na natáčení. Písně i scénickou hudbu moderně zinstrumentoval V. Popelka, a tak dnes opět v repríze ožijí Mušketýři v podání plném elánu předních herců pražských divadel v čele s Janem Čenským jako dArtagnanem.
Zdroj: oficiální distributor



Aktualizace: 2024-4-6
Reklama:

Tři mušketýři -  - Filmer.cz


Tři mušketýři - Jan Čenský


Tři mušketýři - Petr Kostka  Hana Maciuchová


Tři mušketýři - Jan Čenský  Viktor Preiss  Alois Švehlík

Tři mušketýři CZ film ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Tři mušketýři online
114





Vyzkoušejte: