Filmové informace

Cyborg 009 Supergalaktická legenda csfd

Popis filmu Cyborg 009 Supergalaktická legenda 1980

Devítka superhrdinů, vypreparovaných v poválečné době z reálných jedinců různých národností a označovaných jako Cyborgové se sériovými čísly 001 až 009, spatřila světlo světa přesně před padesáti lety a postupně se stala nepřehlédnutelným fenoménem. Její dramatické příběhy v komixové podobě i na filmovém plátně již pět desetiletí zrcadlí proměňující se hrozby lidstva (od studené války po terorismus), ale i vývoj filmové techniky (od jednoduše načrtnutých postaviček po sofistikovanou 3D animaci). Pro náš festival jsme vybrali jeden z nejpoetičtějších a výtvarně nejzajímavějších příběhů Cyborgů, ve kterém nejde o nic menšího než o to, zabránit zlotřilému vesmírnému vládci Zoovi, který bez milosti masakruje všechny nepohodlné bytosti, ovládnout zdroj kosmické energie. Spojení nespoutané fantazie a ornamentální dekorativnosti při popisu kosmického prostoru s technicky skvěle zvládnutými bojovými scénami a pohádkově romantickým příběhem, akcentujícím lidské stránky superhrdinů, činí z tohoto galaktického eposu dílo hodné pozornosti fanoušku anime i po třiceti letech. (Eiga-sai)


Související filmy

Cyborg 009: Call of Justice IIICyborg 009: Call of Justice IICyborg 009: Call of Justice ICyborg 009 vs. Devilman009 Re: Cyborg009: The Reopening

Aktualizace: 2023-10-2
Reklama:

Cyborg 009 Supergalaktická legenda -  - Filmer.cz

Cyborg 009 - Supergalaktická legenda ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Cyborg 009 - Supergalaktická legenda online
13




Vyzkoušejte: