Filmové informace

Man of Conquest csfd

Man of Conquest

Info
USA, 1939, 105 min
Žánr
Western - Historický - Romantický - Životopisný
Režie
George Nichols Jr.
Hrají
Richard DixGail PatrickEdward EllisJoan FontaineVictor JoryRobert BarratGeorge 'Gabby' HayesRalph MorganJanet BeecherRobert ArmstrongC. Henry Gordon

Popis filmu Man of Conquest 1939

Sam Houston (Richard Dix) slouží v armádě pod velením svého přítele Andrewa Jacksona (Edward Ellis) a je raněn. Když je Jackson zvolen prezidentem USA, jmenuje ho guvernérem státu Tennessee. Ten se ožení s bohatou mladou Elizou Allen (Joan Fontaine), ale jeho manželství se rychle rozpadne. Rozvede se, což v roce 1829 v USA bylo silně problematické, vzdá se úřadu (a začne hodně chlastat). Jackson mu doporučí, aby se stal vyslancem u kmene Čerokézů. Přestože předtím s Indiány bojoval, začne chápat jejich situaci, je kmenem adoptován a dokonce obhajuje I některá jejich práva ve Washingtonu. Tam se seznámí na plese s Margaretou Lea (Gail Patrick), která s ním odjede do Texasu, který tehdy ovládali Mexičané vedení Santa Anou. Po bitvě u Alama Houston shromáždí Texasany a zahájí boj za svobodu a nezávislost. Mexičany vyženou a Houston se stane guvernérem státu. (Peabody)



Aktualizace: 2023-10-21

Man of Conquest - Gail Patrick  Richard Dix


Man of Conquest - Pedro de Cordoba  Richard Dix


Man of Conquest - Pedro de Cordoba  Joan Fontaine  Richard Dix


Man of Conquest - Edward Ellis  Richard Dix

Man of Conquest ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Man of Conquest online
17




Vyzkoušejte: