Filmové informace

Stav věcí csfd

Stav věcí

Info
Západní Německo - USA - Portugalsko - Španělsko - Francie - Nizozemsko - Velká Británie, 1982, 121 min
Žánr
Drama
Režie
Wim Wenders
Hrají
Isabelle WeingartenCamilla MorePatrick BauchauSamuel FullerAllen GarfieldRoger CormanRobert KramerGeoffrey CareyVivaRebecca PaulyMonty Bane
Téma

Popis filmu Stav věcí 1982

Filmové zamyslenie nad zmyslom života a umenia, ocenené Zlatým levom na MFF v Benátkach, je príbehom štábu, nakrúcajúceho v Portugalsku katastrofický vedecko-fantastický film. Ten je remakeom béčkovej snímky z päťdesiatych rokov o skupinke ľudí, ktorí prežijú atómovú katastrofu. Po čase sa však nakrúcanie musí prerušiť, lebo sa minul materiál, a producent filmu odletel do USA. Vtedy sa prejaví, že herci, izolovaní v osamelom hoteli, sa začínajú čoraz viac stotožňovať so svojimi postavami. Film okrem iného vypovedá aj o rozdieloch medzi spôsobom nakrúcania v Európe a v Hollywoode. Nemecký režisér Wim Wenders tak reaguje i na svoju americkú skúsenosť - nakrúcanie filmu Hammett, ktoré bolo tok isto niekoľko krát prerušené z rôznych dôvodov. Zaujímavosťou je, že na soundtracku k filmu sa podieľal aj Jim Jarmusch, budúca veľká hviezda americkej nezávislej kinematografie.
Zdroj: oficiální distributor



Aktualizace: 2023-9-30

Stav věcí -  - Filmer.cz


Stav věcí -  - Filmer.cz


Stav věcí -  - Filmer.cz


Stav věcí -  - Filmer.cz

Stav věcí ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Stav věcí online
19




Vyzkoušejte: