Filmové informace

Pyramida boha slunce csfd

Pyramida boha slunce

Info
Západní Německo - Francie - Itálie, 1965, 95 min
Žánr
Dobrodružný
Režie
Robert Siodmak
Hrají
Lex BarkerGérard BarrayMichèle GirardonHans NielsenRik BattagliaGustavo RojoRalf WolterAlessandra PanaroPetar BunticJeff CoreyBranimir Tori Jankovic
Téma

Popis filmu Pyramida boha slunce 1965

Doktor Sternau je po předchozí konfrontaci s proradným bývalým kapitánem Verdojou v bezvědomí, takže ani neví, že se díky svým zachráncům ocitl na chvíli v blízkosti bájného aztéckého pokladu. Verdoja mezitím uzavřel pakt s Čičimoky a spolčil se s mazanou Josefou, s níž ho spojuje nenávist ke Sternauovi a touha po zlatě. Proradný Alfonso přemluvil ke sňatku indiánskou princeznu Karaju a má nyní poklad na dosah. Doktor Sternau se mezitím za pomoci přátel navrátil na Arballezovu haciendu, kde se zotavuje. O jeho záchraně se dozví Veroja a plánuje na haciendu útok... Pyramida boha slunce představuje druhou část vyprávění, které započalo ve snímku Poklad Aztéků. Dvoudílný projekt iniciovaný producentem Arturem Braunerem vychází z cyklu Mayových kolportážních románů Waldröschen (naposledy vyšel česky pod názvem "Tajemství starého rodu"). Nicméně podobně jako v jiných mayovkách se film předlohy drží velmi volně, spíše na jejím základě skládá nové vyprávění s totožnými motivy. Na druhou stranu v tomto případě tvůrce omlouvá fakt, že předloha čítá přes dva tisíce stran a naopak v porovnání s jinými mayovkami zůstávají Poklad Aztéků a Pyramida boha slunce své předloze v mnohém věrné. Oba filmy vznikaly najednou během jednoho natáčení, jež probíhalo v tradiční destinaci štábů točících mayovky, v Jugoslávii. S ohledem na tento fakt zůstává štáb i herecké obsazení totožné jako v případě Pokladu Aztéků. Diváci tedy opět uvidí Lexe Barkera coby udatného doktora Sternaua a Ralfa Woltera jako naivního obchodníka s kukačkovými hodinami Andrease Hasenpfeffera. O život jim opakovaně usiluje trojice zloduchů ztvárněných Rikem Battagliou, Gérardem Barraym a Michele Girardonovou. (Česká televize)


Související filmy

Poklad AztékůWinnetou: The BeginningVinnetouVinnetou se vracíVinnetouVinnetou a Old Shatterhand v údolí smrti

Aktualizace: 2024-3-16

Pyramida boha slunce -  - Filmer.cz


Pyramida boha slunce -  - Filmer.cz


Pyramida boha slunce -  - Filmer.cz


Pyramida boha slunce - Lex Barker

Pyramida boha slunce ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Pyramida boha slunce online
208





Vyzkoušejte: