Filmové informace

Bídníci csfd

Bídníci

Info
Francie - Východní Německo - Itálie, 1958, 217 min (Televizní verze: 88 plus 97 min)
Žánr
Drama
Režie
Jean-Paul Le Chanois
Hrají
Jean GabinBernard BlierBourvilLucien BarouxGerhard BienertChristian FourcadeDanièle DelormeJean MuratJacques MarinSilvia MonfortSerge Reggiani
Téma

Popis filmu Bídníci 1958

Hlavním hrdinou románu Victora Huga je Jean Valjean, který byl pro nepatrnou krádež chleba poslán na galeje, kde prožil devatenáct let svého života. Jako navždy poznamenaný člověk se vrací zpět do života. Setkání s monsignorem Myrielem, biskupem proslulým svou prostotou a nákloností k chudým, osudově poznamenává celý jeho život, další Valjeanovy činy, charakter se už nikdy nezpronevěří tomuto setkání s čistotou a dobrem. Jean Valjean, vězeň číslo 24601... Mezi nejznámější a nejoblíbenější díla francouzského básníka, spisovatele Victora Huga patří bezesporu román "Bídníci" z roku 1862. Jedním z nejúspěšnějších filmových Jeanů Valjeanů byl Jean Gabin, který ztvárnil tuto postavu v přepisu režiséra Jeana-Paula Le Chanoise z r. 1957. Po jeho boku se v roli nesmiřitelného Javerta objevil Bernard Blier, Bourvil, Serge Reggiani. (Česká televize)


Související filmy

Les MiserablesBídníciMaking of: Les MiserablesBídníciLes Misérables - koncert z LondýnaLes Miserables: Šódžo Cosette

Aktualizace: 2024-3-4

Bídníci -  - Filmer.cz


Bídníci -  - Filmer.cz


Bídníci - Jean Gabin


Bídníci - Jean Gabin

Bídníci ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Bídníci online
327





Vyzkoušejte: