Filmové informace

Hrabě Monte Christo csfd

Hrabě Monte Christo

Info
Francie - Itálie, 1954, 183 min (Televizní verze: 96 plus 87 min)
Žánr
Dobrodružný - Drama - Romantický
Režie
Robert Vernay
Hrají
Jean MaraisLia AmandaDaniel IvernelFolco LulliLouis SeignerClaude GéniaJulien BertheauGualtiero TumiatiFrance AsselinRoger PigautJean Témerson
Téma

Popis filmu Hrabě Monte Christo 1954

V únoru roku 1815 připlouvá do přístavu Marseille dlouho očekávaná loď Pharaon. Mnozí už v její návrat ani nedoufali. Jen krásná Mercedes nikdy nezapochybovala, že se její snoubenec Edmond Dantes vrátí. Všichni s upřímnou radostí vítají Edmonda, který přivedl loď bezpečně zpět i přes bouři, při které zahynul kapitán Pharaona. Jen Fernand, Caderousse a Villefort se neradují ze štěstí, které Dantese potkalo. Jeden se užírá žárlivostí na Dantesovu lásku s Mercedes, další se nemůže smířit s tím, že po smrti kapitána převzal úspěšně velení lodi a on zůstal stranou, a třetí se bojí o svou kariéru, protože jeho otci zapřísáhlému bonapartistovi přivezl Dantes vzkaz od nepřítele státu z Elby. Udavačský dopis je psán trojí nenávistí a dovede Edmonda Dantese do vězení na ostrově If, kde by zůstal až do smrti, kdyby se tam nesetkal s abbém Fariou a nepodařilo se mu... Ale tento příběh zná celý svět, všechny generace si znovu a se zatajeným dechem připomenou tento věčný příběh o zradě a pomstě, se stejně nezapomenutelnou tváří, kterou hraběti Monte Christovi vtiskl Jean Marais. (Česká televize)


Související filmy

Monte CristoHrabě Monte CristoHrabě Monte CristoUznik zamka IfHrabě Monte CristoHrabě Monte Christo

Aktualizace: 2023-11-18

Hrabě Monte Christo -  - Filmer.cz


Hrabě Monte Christo - Jean Marais


Hrabě Monte Christo - Roger Pigaut  Jacques Castelot


Hrabě Monte Christo - Jean Marais

Hrabě Monte Christo ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Hrabě Monte Christo online
450





Vyzkoušejte: