Filmové informace

Nebezpečné známosti csfd

Popis filmu Nebezpečné známosti 1959

Román francouzského spisovatele Choderlose de Laclose Nebezpečné známosti je po staletí inspirativním dílem pro divadelníky i filmaře. V různých obměnách času i prostoru řady adaptací je divák neustále fascinován příběhem o zkažených mravech, čisté lásce, vášni a bezohledné manipulaci. Režisér Roger Vadim získal do role Valmonta jednoho z nejcharismatičtějších a nejkrásnějších francouzských herců všech dob – Gérarda Philipa. Děj zasadil do své současnosti, tedy konce padesátých let, do alpské zimy. Odvrácenou podobu své dramatické tváře propůjčila jeho partnerce (postava markýzy de Merteuil) Jeanne Moreauová. Ve filmu se objevuje i Boris Vian jako věčně doufající milenec Prévan. (Česká televize)


Související filmy

Nebezpečné známostiDangerous LiaisonsCruel IntentionsNebezpečné známostiVelmi nebezpečné známosti 3Seukaendeul - Joseon namnyeo sangyeoljisa

Aktualizace: 2024-1-7

Nebezpečné známosti -  - Filmer.cz


Nebezpečné známosti - Gérard Philipe  Jeanne Moreau


Nebezpečné známosti - Gérard Philipe  Jeanne Moreau


Nebezpečné známosti - Gérard Philipe  Annette Vadim

Nebezpečné známosti ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Nebezpečné známosti online
44




Vyzkoušejte: