Filmové informace

Verspätung in Marienborn csfd

Verspätung in Marienborn

Info
Francie - Itálie - Západní Německo, 1963, 95 min
Žánr
Drama
Režie
Rolf Hädrich
Hrají
José FerrerSean FlynnNicole CourcelJess HahnYossi YadinEdward MeeksArthur BraussMaria Pia LuziCarlo HintermanAntonella MurgiaEgon Vogel

Popis filmu Verspätung in Marienborn 1963

Je rok 1963. Studená válka mrazí asi jako arktické ledy a americký novinář Cowan (José Ferrer) píše v Západním Berlíně článek o rozdělení Německa, o postavené zdi a napětí mezi USA a SSSR. Neodpustí si ale paralely mezi ostnatými dráty v koncentračních táborech a berlínskou zdí, což moc Němce netěší. Americký vojenský vlak s Cowanem jede z Frankfurtu nad Mohanem do Berlína přes území NDR a při jedné zastávce do něho s pomocí zdravotní sestry Kathy (Nicole Courcel) naskočí mladý uprchlík Banner (Hans-Joachim Schmiedel). Novinář okamžitě vycítí velkou story, ale vtom je vlak zastaven v Marienbornu, hraničním přechodu mezi Východem a Západem. Sovětský důstojník vyžaduje, aby uprchlík vystoupil, a když to velitel vlaku Novak (Sean Flynn) odmítne, nepustí vlak dál. Konflikt eskaluje, objevují se sovětští vojáci a americká stráž vlaku taky nemá ruce holé. Přijíždějí nadřízení důstojníci americké armády z vojenské styčné mise a projednávají případ se svými sovětskými protějšky. Mezinárodní úmluvě by odpovídalo vydat uprchlíka, to podporují i někteří američtí civilisté, kteří chtějí pokračovat do Západního Německa. Velitel vlaku je ale opačného názoru a po rozhovoru s Bannerem muže vydat nechce. Jak dopadne jednání mezi americkými a sovětskými důstojníky, jak se do toho ještě zapojí novinář a jaký bude osud uprchlíka? Film byl promítán na festivalu v Berlíně v roce 1964. (Peabody)



Aktualizace: 2023-10-24
Reklama:

Verspätung in Marienborn ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Verspätung in Marienborn online
35




Vyzkoušejte: