Filmové informace

Rolling Stones Lets Spend the Night Together csfd

Rolling Stones: Lets Spend the Night Together

koncert

Info
USA, 1982, 95 min
Žánr
Hudební - Dokumentární
Režie
Hal Ashby
Hrají
Mick JaggerKeith RichardsRonnie WoodCharlie WattsBill WymanBobby Keys

Popis koncertu Rolling Stones Lets Spend the Night Together 1982

Název snímku předčasně zemřelého režiséra Hala Ashbyho Rolling Stones - LETS SPEND THE NIGHT TOGETHER je odvozen z titulu slavného hitu této skupiny a zároveň je i výzvou filmovým divákům: Buďme spolu tuto noc. Když se film připravoval do distribuce, nikoho nemohlo napadnout, že by diváci měli možnost vidět u nás něco jiného než právě jen filmový dokument o jedné z nejslavnějších světových skupin. Stalo se však nemožné a 18. srpna 1990 vystoupili Rolling Stones na jediném koncertu na Strahovském stadiónu (výtěžek byl věnován na dobročinné účely). Mimořádné akci byla věnována i mimořádná publicita. Americký snímek z roku 1982 připomene zúčastněným atmosféru nezapomenutelného večera nezúčastněným alespoň přiblíží, jak koncerty Rolling Stones vypadají. Hal Ashby natáčel s početným štábem spolupracovníků koncerty z amerického turné skupiny v roce 1981. Na otevřeném stadiónu Sun Devil Stadium v Tempe, Arizona, pracoval se čtrnácti kamerami, v uzavřené Meadowlands Brendan Byrne Arena v East Rutherfordu, New Jersey, dokonce s dvaceti kamerami. Dílo vzniklo perfektním sestřihem tří koncertů. Na rozdíl od většiny podobných dokumentů je skutečně záznamem vystoupení s minimem pohledů do zákulisí použitých dokumentů a fotografií, ilustrujících bodově vývoj skupiny. „Hlavním hrdinou“ je zpěvák a kytarista Mick Jagger, jehož neuvěřitelný výkon sledují kamery skutečně zblízka. Koncerty Rolling Stones se vyznačují také důrazem na vizuální stránku a i ta se ve filmu uplatní. Umocňují ji i záběry z vrtulníku na osvětlené stadióny. Samozřejmostí je i kvalitní zvuková stopa.
Zdroj: oficiální distributor


Související filmy

Rolling StonesRolling Stones: 4 FlicksRolling Stones: Bridges to Babylon TourRolling Stones: StrippedRolling Stones Rolling Stones na max

Aktualizace: 2024-4-18

Rolling Stones Lets Spend the Night Together -  - Filmer.cz


Rolling Stones Lets Spend the Night Together - Mick Jagger  Keith Richards


Rolling Stones Lets Spend the Night Together -  - Filmer.cz


Rolling Stones Lets Spend the Night Together - Mick Jagger  Keith Richards

Rolling Stones: Lets Spend the Night Together ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Rolling Stones: Lets Spend the Night Together online
3




Vyzkoušejte: