Filmové informace

Milovníci hudby csfd

Milovníci hudby

Info
Velká Británie, 1971, 123 min (Alternativní 119 min)
Žánr
Drama - Hudební - Životopisný
Režie
Ken Russell
Hrají
Richard ChamberlainGlenda JacksonMax AdrianKenneth ColleyBruce RobinsonGraham ArmitageVictoria RussellHarry FielderAndrew FauldsImogen ClaireMaureen Pryor
Téma

Popis filmu Milovníci hudby 1971

Petr Iljič Čajkovskij jako muž, rozervaný mezi vnitřními démony a hudebním géniem... Film Milovníci hudby představuje první ze série Russellových biografií hudebních velikánů (po Čajkovském následoval v roce 1974 film Mahler, věnovaný Gustavu Mahlerovi, volnou trilogii pak završil v roce 1975 snímek Lisztomania o Ferenci Lisztovi). Za líbezným názvem se ovšem skrývá typicky russellovský plnokrevný portrét rozervaného umělce, svádícího nekončící boj se svou veřejně nikdy nepřiznanou homosexualitou, před níž se utíká do manželství, předem odsouzeného k nezdaru. Flashbacky, reminiscence a noční můry, to vše vře v jednom kotli a vyprávění dodává řád Čajkovského geniální hudba, která v dlouhých pasážích bez dialogů navozuje dokonalou hudebně-obrazovou extázi. Richard Chamberlain podává v roli Čajkovského jeden z nejlepších výkonů kariéry, stejně přesvědčivá je i Glenda Jacksonová coby jeho žena Nina. (Česká televize)


Související filmy

Tchaikovsky: 'Fortune and Tragedy'Tchaikovsky: 'The Creation of Genius'ČajkovskijValčík z Oněgina

Aktualizace: 2024-4-19

Milovníci hudby -  - Filmer.cz


Milovníci hudby - Glenda Jackson


Milovníci hudby - Richard Chamberlain  Glenda Jackson


Milovníci hudby - Richard Chamberlain

Milovníci hudby ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Milovníci hudby online
63





Vyzkoušejte: