Filmové informace

Sedím na konári a je mi dobre csfd

Sedím na konári a je mi dobre

Info
Československo - Západní Německo, 1989, 110 min (Alternativní 122 min)
Žánr
Drama - Komedie - Poetický
Režie
Juraj Jakubisko
Hrají
Ondřej PavelkaBolek PolívkaMarkéta HrubešováDeana Horváthová-JakubiskováViliam PolónyiMiroslav MacháčekŠtefan KvietikStanislav ŠtepkaZita FurkováAndrej HrycJuliana Mrvová

Popis filmu Sedím na konári a je mi dobre 1989

Jeden z nejlepších filmů Juraje Jakubiska vypráví jednoduchý a zároveň spletitý příběh dvou válečných navrátilců Pepeho a Prengela (Bolek Polívka a Ondřej Pavelka), kteří se náhodou potkají a od té chvíle jsou jejich osudy pevně propojené. Oba společně najdou poklad, usadí se v opuštěné židovské pekárně a začnou péct chleba. Společnou láskou se jim stane tajemná dívka Ester (Markéta Hrubešová), která se tu jednoho dne objeví. Dvojici svérázných hrdinů ovšem čekají ještě různé další peripetie jejich společného osudu. Kromě jiného se oba stanou tatínky jedné malé holčičky. Na dveře však klepou padesátá léta a ne všechno bude veselé. Právě naopak. Jak se však nakonec ukáže, radost a chuť do života nakonec vždy překoná všechno. Film, v němž se zcela v intencích režisérovy poetiky proplétají historická fakta s fantazií a hrou, nahlížené výtvarnou kamerou Laca Krause, natočil Juraj Jakubisko v roce 1989 v koprodukci s NSR a s výraznou účastí českých herců. (Česká televize)



Aktualizace: 2024-3-6

Sedím na konári a je mi dobre - Bolek Polívka


Sedím na konári a je mi dobre - Ondřej Pavelka


Sedím na konári a je mi dobre -  - Filmer.cz


Sedím na konári a je mi dobre - Ondřej Pavelka  Bolek Polívka

Sedím na konári a je mi dobre CZ film ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Sedím na konári a je mi dobre online
1544





Vyzkoušejte: