Filmové informace

Krvavá svatba csfd

Krvavá svatba

Info
Španělsko - Francie, 1981, 72 min
Žánr
Hudební - Drama
Režie
Carlos Saura
Hrají
Antonio GadesCristina HoyosCarmen VillenaEl GüitoJosé MercéMarisolPepe Blanco
Téma

Popis filmu Krvavá svatba 1981

Úvodní díl volné baletní trilogie, v níž Saura navázal několikaletou spolupráci s vynikajícím choreografem a tanečníkem Antoniem Gadesem. Film představuje velice osobitý typ uměleckého dokumentu, který zachycuje vznik baletního představení, založeného na stejnojmenné lyrické tragédii Federica Garcíi Lorcy. Saura svůj film rozčlenil do dvou částí: dříve než se z pohybů a gest tanečníků, doprovázených sugestivním, elektrizujícím rytmem kytar, začne rodit drama vášně, žárlivosti a smrti během svatební hostiny, seznamuje nás s jeho představiteli v dokumentárním prologu. Celé představení natočil ve zkušebním sále, čímž dosáhl maximálního emocionálního vyznění samotného pohybu a hudby bez pomoci dalších inscenačních prostředků.
Zdroj: oficiální distributor


Související filmy

CarmenCarmenCarmen: Divoká vášeňDouble Duet Ma.Gr.Ig.Al plus One Rebirth of Bizet's Carmen SuiteCarmen: hip-hoperaČarodějná láska

Aktualizace: 2023-10-23

Krvavá svatba - Cristina Hoyos  Antonio Gades


Krvavá svatba - Cristina Hoyos


Krvavá svatba -  - Filmer.cz


Krvavá svatba - Cristina Hoyos  Antonio Gades

Krvavá svatba ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Krvavá svatba online
93





Vyzkoušejte: