Filmové informace

Jak svět přichází o básníky csfd

Popis filmu Jak svět přichází o básníky 1982

Nerozluční kamarádi Štěpán a Kendy jsou studenty maturitního ročníku gymnázia v jednom okresním městě. Když jsou po průšvihu s poněkud skandální písničkou "na koberečku" v ředitelně, vnukne jim ředitelka školy nápad nastudovat divadelní představení. Rozhodnou se pro Tylovu Lesní pannu v poněkud netradičním provedení - s hudbou, zpěvy a řadou neobvyklých rekvizit. Zatímco Kendy v divadle vidí nejen příležitost pořádně si užít, pro Štěpána je to šance sblížit se s půvabnou Marcelou Borůvkovou, přezdívanou Borůvka, o niž se uchází i uhlazený úředník Nádeníček. To, co bylo původně jen studentskou recesí, se začne oběma autorům brzy vymykat z rukou, a to nejen vinou svérázného hereckého obsazení, ale také díky informacím v tisku, o které se postará otec jedné ze spolužaček. Podnik nabírá na velikosti, dokonce se ozve i televize, která projeví zájem natočit o představení pořad. V tu chvíli se Štěpánovi a Kendymu zdá katastrofa neodvratnou. (TV Nova)


Související filmy

Jak básníci čekají na zázrakJak básníci neztrácejí nadějiKonec básníků v ČecháchJak básníkům chutná životJak básníci přicházejí o iluze

Aktualizace: 2024-2-20

Jak svět přichází o básníky - Pavel Kříž


Jak svět přichází o básníky - Lenka Kořínková  Jaroslava Kretschmerová


Jak svět přichází o básníky - František Ringo Čech


Jak svět přichází o básníky - Miroslava Šafránková  Pavel Kříž

Jak svět přichází o básníky CZ film ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Jak svět přichází o básníky online
216





Vyzkoušejte: