Filmové informace

Spartakus csfd

Spartakus

Info
USA, 1960, 184 min (Special Edition: 198 min, Televizní verze: 101 plus 85 min)
Žánr
Válečný - Historický - Drama - Životopisný
Režie
Stanley Kubrick
Hrají
Kirk DouglasLaurence OlivierJean SimmonsCharles LaughtonPeter UstinovJohn GavinNina FochJohn IrelandHerbert LomJohn DallHarold J. Stone
Téma

Popis filmu Spartakus 1960

Kirk Douglas, Laurence Olivier, Jean Simmons, Charles Laughton a Peter Ustinov v americkém velkofilmu o vzpouře otroků ve starém Římě, oceněném čtyřmi Oscary... Historický velkofilm vyprávějící o vzpouře římských otroků, vedené v letech 74–71 před naším letopočtem, byl natočen podle stejnojmenného románu amerického spisovatele Howarda Fasta. Sledujeme v něm osudy vzpurného otroka Spartaka, od jeho osvobození z libyjských dolů, kdy je prodán trenérovi gladiátorů Batiatovi, za něhož musí bojovat v římské aréně. Tady se zamiluje do otrokyně Varinie. Jednou se ale Spartakus proti svému pánovi vzbouří a s družinou dalších gladiátorů prochází městy, hledají svobodu. Jeho armáda je stále silnější a postupně se přesouvá až na jih Itálie, kde chce překročit moře a vrátit se domů. V samotném Římě se zatím povstání otroků stane rozhodujícím prvkem v politickém boji mezi senátory, kteří chtějí využít situace ke zvýšení vlastní moci. Vítězné boje Spartaka nad početnějšími vojsky Římanů musí jednoho dne zákonitě vystřídat porážka... (Česká televize)


Související filmy

Gladiator 2Ben HurSpartakus: Bohové arényBen HurSpartakusSpartacus: Blood and Sand - The Motion Comic

Aktualizace: 2023-12-27

Spartakus - Kirk Douglas


Spartakus - Woody Strode  Kirk Douglas


Spartakus - Jean Simmons  Laurence Olivier


Spartakus - Kirk Douglas  Woody Strode  Charles McGraw

Spartakus ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Spartakus online
776





Vyzkoušejte: