Filmové informace

Švejk bourá Německo csfd

Popis filmu Švejk bourá Německo 1943

KAREL LAMAČ (1987-1952), dlouhou dobu pracující v Německu, byl donucen odejít před hitlerovským fašismem nejprve do Francie a posléze do Velké Británie, kde se dále věnoval filmové režii. Jeho film Švejk bourá Německo z roku 1943 vznikl pod vlivem válečných okolností a byl určen hlavně britskému publiku. Snad také proto se vyznění svébytného českého hrdiny Haškovy humoristické předlohy vymyká jeho tradičnímu způsobu zobrazení. Přenáší ho do tehdejší válečné reality a souhrou náhod z něj učiní vojenského sluhu velitele gestapa, čímž se Švejk dostává k příležitosti zachránit mnoho lidí před deportací do koncentračních táborů. Lamač tedy není veden pohnutkou autorské interpretace jako spíše potřebou propagandistického působení. To ostatně zdůrazňuje i ministr zahraničí Jan Masaryk, jehož úvodní slovo bylo k této komedii přidáno v roce 1947, kdy byla uvedena do čs. filmové distribuce. (NFA)


Související filmy

Pochožděnija bravogo soldata ŠvejkaDobrý voják ŠvejkOsudy dobrého vojáka ŠvejkaSvejk toisessa maailmansodassaDie Abenteuer des braven Soldaten SchwejkSvejk i anden verdenskrig

Aktualizace: 2024-2-29
Reklama:

Švejk bourá Německo -  - Filmer.cz


Švejk bourá Německo - Lloyd Pearson


Švejk bourá Německo - Lloyd Pearson

Švejk bourá Německo ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Švejk bourá Německo online
32




Vyzkoušejte: