Filmové informace

Pes baskervillský csfd

Pes baskervillský

Info
Velká Británie, 1978, 85 min
Žánr
Komedie - Krimi - Mysteriózní - Horor
Režie
Paul Morrissey
Hrají
Spike MilliganDudley MoorePeter CookDenholm ElliottPrunella ScalesTerry-ThomasHugh GriffithKenneth WilliamsJessie MatthewsJoan GreenwoodRoy Kinnear
Téma

Popis filmu Pes baskervillský 1978

Duo Peter Cook a Dudley Moore se mírně nemravně a zároveň velmi humorně vyřádilo v této parodii na známý případ Sherlocka Holmese. Impulsem k realizování této verze slavné záhady neméně slavného detektiva byl nápad, aby jí "undergroundový" režisér Paul Morrissey dal humorné ladění, z čehož také vyplynulo obsazení Holmese a Watsona komiky Cookem a Moorem (jenž si ve filmu zahrál kromě dalších rolí i Holmesovu bláznivou matku). Dále se film opírá o spolehlivé britské herce ve vedlejších rolích - objeví se zde Terry Thomas, Joan Greenwood, Denholm Elliott, Hugh Griffith, Spike Milligan a Roy Kinnear. Projektu se ujal producent Michael White, který měl už dostatečné zkušenosti s kombinováním fraškovité parodie a zároveň dodržením linie předlohy, jak je vidno z vydařeného montypythonovského snímku Žvahlav. Příkladem všudypřítomné nadsázky v tomto filmu budiž obsazení přátelského až roztomilého irského vlčáka do role "smrtící" baskervillské stvůry, nebo například i fakt, že v původním znění mají Holmes i Watson silný přízvuk, jenž se rozhodně neslučuje s jejich společenským postavením. Nechybí samozřejmě ani řada vtípků a humorných situací, často na účet jiných filmů.
Zdroj: oficiální distributor


Související filmy

Pes baskervillskýPes baskervillskýPes baskervillskýPes baskervillskýPes BaskervillskýPes baskervillský

Aktualizace: 2023-10-20

Pes baskervillský - Peter Cook  Dudley Moore


Pes baskervillský - Dudley Moore


Pes baskervillský - Denholm Elliott


Pes baskervillský - Spike Milligan

Pes baskervillský ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Pes baskervillský online
42




Vyzkoušejte: