Filmové informace

Dekameron csfd

Dekameron

Info
Itálie - Francie - Západní Německo, 1971, 111 min (Alternativní 107 min)
Žánr
Komedie - Drama
Režie
Pier Paolo Pasolini
Hrají
Franco CittiNinetto DavoliGuido MannariPier Paolo PasoliniGuido AlbertiSilvana ManganoGianni RizzoGiani EspositoGiacomo RizzoMonique van VoorenAngela Luce
Téma

Popis filmu Dekameron 1971

Filmová adaptace renesančních Boccacciových povídek... Italský režisér Pier Paolo Pasolini (1922–1975) proslul svým nonkonformním a provokativním postojem jak v soukromém životě, tak ve své literární a filmové tvorbě. V první polovině 70. let minulého století natočil tři snímky podle klasických literárních děl, a tento volný cyklus nazval Trilogie života. Všechny předlohy měly jedno společné – byly to sbírky povídek, vypovídajících nejrůznější formou o životě a době, ve které vznikaly. Jako první si Pasolini vybral sbírku italskou – slavný "Dekameron" Giovanniho Boccaccia. Eroticky laděné veselé i vážnější příběhy obyčejných lidí i šlechticů v období vrcholné renesance inspirovaly Pasoliniho k úvahám o dnešní podobě světa. Kromě odvážného zobrazení milostných scén i některých dosud tabuizovaných motivů a obrazů dává tvůrce v celé Trilogii života znát své levicové smýšlení – a také svou homosexuální orientaci. Po Dekameronu následovaly Pasoliniho adaptace Chaucerových Canterburských povídek a arabských pohádek Tisíc a jedna noc. (Česká televize)


Související filmy

Andělé a panny

Aktualizace: 2023-9-8

Dekameron - Pier Paolo Pasolini  Ninetto Davoli


Dekameron -  - Filmer.cz


Dekameron -  - Filmer.cz


Dekameron -  - Filmer.cz

Dekameron ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Dekameron online
55





Vyzkoušejte: