Filmové informace

To byl český muzikant csfd

To byl český muzikant

Info
Československo, 1940, 113 min
Žánr
Drama - Životopisný - Hudební - Poetický
Režie
Vladimír Slavínský
Hrají
Otomar KorbelářJaroslav VojtaElla NollováJana EbertováZita KabátováFanča FoltováTheodor PištěkMarie BlažkováFrantišek PaulJaroslav MarvanVlasta Hrubá

Popis filmu To byl český muzikant 1940

Učitel František Kmoch je suspendován, protože po nocích hraje na tancovačkách nebo komponuje. V Kolíně sestavuje kapelu a jeho příznivec baron Hrubý mu dopomůže k veřejnému vystoupení. Jeho hudba se zalíbí nejen doma ale i ve světě... Ačkoli životopis proslulého kolínského kapelníka a skladatele Františka Kmocha lze označit za idylu, na počátku německé okupace získal výrazně jinotajný ráz - diváci v něm odečítali oslavu české kultury i nepoddajných českých povah. Rádi mu odpustili ateliérový rozměr, protože ve třech premiérových kinech slavil mimořádné úspěchy. Na stříbrná plátna se triumfálně vrátil i po válce - navštívily jej téměř čtyři miliony lidí! Snímek, v němž zaznějí nejznámější Kmochovy písničky, patří mezi nejlepší díla, jaká Vladimír Slavínský režíroval.
Zdroj: oficiální distributor



Aktualizace: 2024-4-17
Reklama:

To byl český muzikant -  - Filmer.cz


To byl český muzikant - Otomar Korbelář  Jana Ebertová

To byl český muzikant CZ film ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát To byl český muzikant online
142





Vyzkoušejte: