Filmové informace

Jak je důležité míti Filipa csfd

Popis filmu Jak je důležité míti Filipa 1952

Anglická veselohra "Jak je důležité míti Filipa" je filmovou adaptací stejnojmenné populární divadelní hra Oscara Wildea. Tato společenská komedie je vrchovatě naplněna Wildeovým jiskřivým vtipem. Celkem banální milostná zápletka, příznivě vyřešená nečekaným odhalením urozeného původu hrdiny, je Wildeovi pouhým podkladem k rozehrání brilantního koncertu situační komiky a slovního vtipu, nepostrádajícího místy ostrých šlehů satirických, kterými autor tepe vyšší anglickou společnost. Filmová adaptace, mající spíše charakter zfilmovaného divadla, kladla velké nároky na režiséra a především na herce. Anthony Asquith patří mezi nejlepší současné anglické režiséry a jeho výběr hereckých představitelů s Michaelem Redravem, Jean Greenwoodovou a Edith Evansovou v čele, je výtečný. Jde tedy o velmi dobrou adaptaci divadelní hry, která i nyní - po téměř deseti letech od svého vzniku - pobaví filmové obecenstvo a uspokojí i náročné diváky. (Filmový přehled č.18-196)
Zdroj: oficiální distributor


Související filmy

Jak je důležité míti FilipaThe Importance of Being EarnestThe Importance of Being EarnestImportance of Being Earnest, TheJak je důležité míti FilipaImportance of Being Earnest, The

Aktualizace: 2023-11-6

Jak je důležité míti Filipa -  - Filmer.cz


Jak je důležité míti Filipa - Michael Redgrave


Jak je důležité míti Filipa - Margaret Rutherford


Jak je důležité míti Filipa - Michael Redgrave  Margaret Rutherford

Jak je důležité míti Filipa ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Jak je důležité míti Filipa online
84





Vyzkoušejte: