Jesse Plemons 36 let


Jesse Lon Plemons je americký herec a komik, který se narodil v Dallasu ve státě Texas. Vychován byl ale v Martě, což je malé městečko mimo Waco. Má starší sestru jménem Jill. Z otcovy strany je vzdáleným příbuzným Stephena F. Austina, který je znám jako otec Texasu. V roce 2007 absolvoval Texas School University Independent School District. V průběhu svých školských let se hodně věnoval fotbalu. Posléze začal navštěvovat Mart High School, kde musel přestoupit na online program, jelikož začal dostávat více hereckých nabídek.

Plemons byl dlouho známý pro svoji podobnost s hercem Mattem Damonem a Philipem Seymour Hoffmanem, což mu umožnilo se dostat k roli ve filmu All the Pretty Horses, kde hrál Damonové mladší já. Podobnost s Philipem Hoffmanem využil ve ztvárnění jeho syna ve filmu The Master.

K jeho dalším významnějším rolím patří ztvárnění Kevina Weekse ve snímku Black Mass, či jeho vedlejší role ve filmech The Program a Bridge of Spies. V roce 2015 se Plemons objevil v druhé řadě televizní show Fargo, kde hrál řezníka Eda Blumquista, manžela Peggy Blumquist (Kirsten Dunst). O rok později začal s Kirsten Dunst chodit a následně se vzali. V roce 2018 se jim narodil syn Ennis Howard Plemons. V roce 2016 se objevil ve čtvrté sérii seriálu Black Mirror, kde ztvárnil sadistického introverta Roberta Dalyho. Za obě zmíněné seriálové role si vysloužil nominaci Primetime Emmy Award. Následně se velmi proslavil účastí ve filmech jako je Irčan, Noční hra nebo Barry Seal: Nebeský gauner.


2.4.1988
Dallas, Texas, USA
Jesse Plemons csfd

The Bell JarANDZabijáci rozkvetlého měsíceKapkyExpedice: DžungleJidáš a černý mesiášParožíSíla psaAsi to ukončímEl Camino: Film podle seriálu Perníkový tátaIrčanNoční hraViceAkta Pentagon: Skrytá válkaBarry Seal: Nebeský gaunerNepřáteléThe DiscoveryMy ostatníBlack Mass: Špinavá hraMost špiónůThe Program: Pád legendyFlutterSíla životaThe MissionaryBitevní loďMistrPaulHappiness RunsMeeting SpencerCvokařZevlovat a pruditMalí letciKdyž Zachariáš Beaver přijel do městaThe FailuresDěti na oslavě svých narozeninJako MikeKrása divokých koníVarsity bluesFinding NorthLáska a smrtHank the CowdogNo ActivityČerné zrcadloFargoOlive KitteridgeováPerníkový táta


Aktualizace osobnostního profilu Jesse Plemons: 2.11. 2023 09:31