Darri Ingolfsson 44 let


Darri se narodil 22. prosince 1979 v islandském hlavním městě Reykjavíku. S velkým herectvím začal v roce 2005 poté co se přestěhoval z ledového ostrůvku v Atlantiku do Los Angeles v USA. Do Ameriky měl zamířeno však už mnohem dříve a to kolem roku 2000. Namísto toho však zvolil několikaleté studium dramatu na jedné z hereckých škol v anglickém Londýně, kde se mihl i v pár reklamách. Ještě předtím se ale věnoval herectví na rodném Islandu, kde vystupoval v několika snímcích zatímco studoval soukromou akademii, kde se mimo jiné setkal i se zkušeností z muzikálu.

Jeho první "větší" rolí byla postava Roberta Mitchella v seriálu Last Resort. Zahrál si menší role i ve filmech Vlajky našich otců nebo Muži, kteří nenávidí ženy. Do podvědomí fanoušků se ale zcela jistě zapsal rolí v závěrečné (8.) sérii veleúspěšného seriálu Dexter od Showtime, kde si zahrál sériového vraha Olivera Saxona po boku herce Michaela C. Halla.

V jednom z rozhovorů pro magazín Galo se přiznal, že je fanouškem sci-fi žánru, má rád filmy od Davida Lynche a Davida Cronenberga nebo že by se nebránil ani roli v romantickém filmu.


22.12.1979
Reykjavík, Island
Darri Ingolfsson csfd

My True FairytaleSlumberTouha zabíjetHra penězKrev odvážnýchJoshua Tree, 1951: A Portrait of James DeanBoðberiRed CanopyVlajky našich otcůThe Girl in the CaféLovci pokladů: Na hraně historiePaní DavisováPravdivé lžiZelenáčHickstersNámořní vyšetřovací službaThe OrvillePůvodníCastle na zabitíNámořní vyšetřovací služba: New OrleansRizzoli & Isles: Vraždy na pitevněMyšlenky zločinceNámořní vyšetřovací služba L. A.StalkerDexterMěstečko HavenPoslední základnaCanvassing!Mannaveiðar


Aktualizace osobnostního profilu Darri Ingolfsson: 26.3. 2024 08:25