Vic Reeves 65 let


Vic Reeves je jedno z uměleckých jmen Jamese Rodericka Moira, který se narodil 24. ledna 1959 v Leedsu rodičům Jamesu Neillovi a Audrey. Jmenoval se stejně jako otec a dědeček, proto si říkal Jim. Jim je hercem, scénáristou, producentem a hudebníkem. Nejvíce známý je jako jeden z dvojice komiků Vic a Bob (s Bobem Mortimerem). Jejich humor je označován za "Alternativu k alternativnímu humoru". Jim je dvakrát ženatý a má čtyři děti. V současnosti žije s rodinou v městečku Charing.

V Londýně si plní jeden z dětských snů, když navštěvuje kurz výtvarného umění. Dodnes maluje a má za sebou řadu výstav. V půlce osmdesátých let se stává vedoucím jednoho z klubů. Chtěl z něj udělat komediální klub. Nevěděl jak nalákat komiky a proto začal vystupovat sám se svými kamarády. Vytvořil několik postav. Nejznámější je určitě "Severovýchodní mistr lehkého humoru" Vic Reeves. V roce 1986 začal vystupovat v Goldsmiths Tavern. Zde ho viděl i advokát Robert Mortimer. Stávají se z nich přátelé a Bob začíná také vystupovat. Vystoupení dostává název Vic Reeves's Big Night Out. Je čím dál více oblíbené. Mezi fanoušky je například i Jonathan Ross nebo Jools Holland. Kapacita klubu byla časem nedostatečná a představení se přesunulo do Albany Empire. Následuje úspěšné turné po UK a nabídka pořadu od Channel 4. Vznikl tak Jimův první TV pořad VIC REEVES BIG NIGHT OUT (1990). Jelikož jméno Jim Moir bylo stejné jako jméno jednoho funkcionáře z vedení BBC, rozhodl se i na obrazovkách vystupovat jako Vic Reeves.

S Bobem spolupracoval i dále v THE SMELL OFF REEVES AND MORTIMER, SHOOTING STARS, BANG BANG ITS REEVES AND MORTIMER, restartu RANDALL A HOPKIRK (2002) a sitkomu CATTERICK. Vystupoval i jako host a moderátor v řadě televizních a panelových pořadů. Úspěch zaznamenal i na hudební scéně, kde jeho coververze písně Dizzy (spolu s Wonder Stuff) v roce 1991 obsadila 1. místo nejprodávanějších singlů v UK a sesadila singl U2.

Zahrál si i v několika celovečerních filmech. Jmenovitě BLACKBALL, FEŠÁK CHURCHILL nebo ERIC A ERNIE z roku 2011. V poslední době se ukázal i v pořadu CBBC: THE MINISTRY OF CURIOUS STUFF (v originále) a uvidíme ho i v novém seriálu BBC s názvem HEBBURN (2012).


24.1.1959
Darlington, Durham, England, Velká Británie
Vic Reeves csfd

The Big Fat Quiz of EverythingVic & Bob's Big Night OutVtipná krávaEric & ErnieAll Star Comedy Show, TheFešák ChurchillBlackballTenkrát v MidlandsThe Nearly Complete and Utter History of EverythingFamilies at WarIt's Ulrika!Viz Top TipsReeves and Mortimer's Driving SchoolVšechny velké a malé bytostiJekyll a HydePlayhouse uvádíHouse of FoolsSlečna MarplováHebburnThe Ministry Of Curious StuffVic & Bob's Afternoon DelightsTittybangbangCatterickRandall a HopkirkVic Reeves ExaminesBang, Bang, It's Reeves and MortimerFamilies at WarHale and PaceThe Smell of Reeves and MortimerVic Reeves Big Night OutA Christmas Night with the StarsA Brush with ComedyVery British Problems50 Years of BBC2 ComedyJools Holland: My Life In MusicEric & Ernie: Behind the ScenesSteve Coogan: The Inside StoryThe 50 Greatest Comedy FilmsBritain´s 50 Greatest Comedy SketchesThe Comedians' ComedianKdo myslíš, že jsi?Night of a Thousand ShowsAmnesty International's Big 30Weekenders, TheThe Prince's Master CraftersComedians: Home AloneVelká květinová bitvaParenting for IdiotsHvězdy ve svých autechThe British Soap Awards 20148 Out of 10 Cats Does CountdownRichard Herring's Leicester Square Theatre PodcastThe Big Fat Quiz of the 90sCelebrity Chase


Aktualizace osobnostního profilu Vic Reeves: 25.4. 2024 17:37