Raf Vallone (1916 - 2002)


Italský herec se narodil 17. února 1916 jako Raffaele Vallone. Slibně rozjíždějící kariéru fotbalisty ukončil těžký úraz nohy. Na konci 30. let byl velkou nadějí fotbalového klubu Juventus Turín. Po vzoru otce, který byl právník, vystudoval na římské univerzitě práva, ale advokátní praxi dlouho neprovozoval. Začal se věnovat novinářské činnosti. Při své práci filmového, divadelního a hudebního kritika se dostal i do filmových ateliérů Cinecitty, kde se seznámil s režisérem Giuseppem De Santisem, který mu otevřel dveře k herecké kariéře.

V roce 1952 se oženil s herečkou Elenou Varziovou. Měli spolu dvě děti, dceru Eleonoru a syna Saveria, kteří se také věnují herecké kariéře. Raf Vallone zemřel 31. října 2002.


17.2.1916
Tropea, Kalábrie, Itálie
31.10.2002
Řím, Lazio, Itálie
Raf Vallone csfd

Vino santoToniMit dem Herzen einer MutterMichelangeloThe First CircleKmotr IIILeyenda del cura de Bargota, LaLa luna negraDer BierkönigWe the LivingParadigmaŠarlatový a černýA Time to DieLev pouštěSezona mira u ParizuRetour à MarseilleProfumo di classeTéměř dokonalá aféraFameŘecký magnátDes Teufels AdvokatDruhá strana půlnociDecadenzaLidský faktorRůžové poup슝astná rukaSimonaSmall Miracle, TheHonor Thy FatherKatolíciLa casa della pauraRicco (Ajuste de cuentas)Letní zabijákPerché non ci lasciate in pace?PřestřelkaDěla pro CordobuLa morte risale a ieri seraThe Kremlin LetterPrácička v ItáliiEsclava del paraíso, LaVolver a vivirThe Desperate OnesNevada SmithSe tutte le donne del mondoHarlowUna voglia da morireScoperta dell'America, LaTajná invazeKardinálPhaedraPohled z mostuCidGarçonnière, LaHoralkaRecours en grâceLa violeteraLe PiègePomstaRose BerndGuendalina


Aktualizace osobnostního profilu Raf Vallone: 23.2. 2024 19:27