Louisa Moritz (1936 - 2019)


Rodným jménem Luisa Cira Castro Netto byla kubánsko-americká herečka a právnička. Po příchodu z Kuby do New Yorku se stala filmovou a televizní herečkou, poté vystudovala práva. Nejvíce ji proslavily role ve filmu Přelet nad kukaččím hnízdem a v televizním seriálu Love, American Style.

Když se v roce 1960 přestěhovala do Spojených států, neuměla anglicky a v 60. letech začala hrát v reklamách, kde nemluvila. Louisa obvykle hrála přitroublé blondýnky, objevila se v mnoha filmech, ale ve velmi malých rolích. Louisa později vystudovala práva na University of West Los Angeles a Abraham Lincoln University.

V roce 2004 byla přijata do kalifornské advokátní komory. V roce 2015 jí bylo pozastaveno členství v kalifornské státní advokátní komoře. V roce 2017 byla zbavena způsobilosti k právním úkonům, protože nedodržela podmínky stanovené v předchozích disciplinárních opatřeních a nereagovala na výzvy kalifornské advokátní komory.

Louisa také investovala do nemovitostí, vlastnila hotel v Beverly Hills, který přejmenovala na Beverly Hills St. Moritz, a produkovala pořady o sebeobraně pro televizi.


25.9.1936
Havana, Kuba
4.1.2019
Los Angeles, California, USA
Louisa Moritz csfd

NezávislýSmrtící miseHot ChiliAféra CartierJungle WarriorsPeklo za mřížemiThe Last American VirginHotel Pod duhouLunch WagonPravdivé zpovědiLoose ShoesNovoroční zloKubaPoprask v Severní uliciPortrait of a StripperStoupat jak dýmModel plechová LízinkaThe Happy Hooker Goes to WashingtonCannonballDeath Race 2000ForeplayLimonádová AnniePřelet nad kukaččím hnízdemHappy Anniversary and GoodbyeLa disputaThe Nine Lives of Fritz the CatThe Man from O.R.G.Y.Assignment: FemaleComix from the UndergroundEnosThe AssociatesThe Rockford FilesThe Incredible HulkC.P.O. SharkeyOne Day at a TimeThe Oregon TrailM*A*S*HChico and the ManHappy DaysLotsa LuckLove, American StyleIronsideE.G. Daily: Say It, Say ItMatch Game 73The Virginia Graham ShowThe Joe Namath ShowThe Leslie Uggams ShowThe Dean Martin ShowThe Merv Griffin ShowThe Tonight Show Starring Johnny Carson


Aktualizace osobnostního profilu Louisa Moritz: 27.2. 2024 00:55