Eva Jeníčková 59 let


Půvabná česko-americká herečka se narodila v Praze a před kamerou debutovala už jako patnáctiletá v dobrodružném filmu TŘI OD MOŘE. Ve všeobecnou známost, ale vešla o tři roky později úlohou třídní krásky Mariky v teenagerské komedii Karla Smyzcka SNĚŽENKY A MACHŘI.

V r.1991 odešla do USA kde se trvale usadila. Ani zde její herecký talent a přitažlivý vzhled neušel pozornosti. Hrála v divadle v Los Angeles, účinkovala v mnoha televizních show a hudebních videoklipech. Objevila se i v několika, spíše béčkových filmových projektech. Na svou rodnou zemi, ale nezanevřela a nedávno například přijala nabídku zahrát si v pokračování SNĚŽENEK A MACHRŮ PO 25-TI LETECH.

Eva Jeníčková je vdaná za instruktora bojových umění Marka Mikitu - synovce legendárního kanadského hokejisty se slovenskými kořeny Stana Mikity.


5.8.1964
Praha, Československo
Eva Jeníčková csfd

Jak básníci čekají na zázrakEdenKlauniSněženky a machři po 25 letechJak básníci neztrácejí nadějiZpívající detektivHidden AgendaDeník sexuálních obětíBaby Huey's Great Easter AdventureMuž na MěsíciMysterium o FaustoviDivoká srdceUzavřený okruhAnděl svádí ďáblaTemná arénaHauřiJak básníkům chutná životŠelma sedlákDva na koni, jeden na osluMůj hříšný mužRuceDobré světloJak básníci přicházejí o iluzeRumburakDomeček plný kolečekStraka v hrstiTakový talentMá láska s JakubemSněženky a machřiTři od mořePoldaSpecialistéDáma a KrálModré stínyMísto zločinu PlzeňBorgiaAlly McBealováTak jde časCo je tohle za KLAUNIFilm o filmu: Sněženky a machři po 25 letechFilm o filmu: Jak básníci neztrácejí nadějiHow Eva Jenícková Danced Her Way to AmericaJames Harries: Blue ShadowsArakain: PaganiniČernovláskaHvězdný reportérInterview B.T.Mr. GSHádej, kdo jsem!Uvolněte se, prosím


Aktualizace osobnostního profilu Eva Jeníčková: 1.11. 2023 19:38