Marc Mazza 86 let


Marc Mazza (vlastním jménem Marc Mazzacurati) se narodil 18.dubna 1938 v Paříži. Marc začal svou kariéru v roce 1963 a do roku 1975 ztvárnil čtrnáct rolí. Debutem byl pro Marca akční film OSS 117 SÉ DÉCHAINE (1963). O rok později s ním před kamerou stáli Alain Delon a Jane Fonda při natáčení krimi snímku LES FÉLINS (KOČKY), kde Marc ztvárnil Korsičana. Menší roli dostal také v psychologickém thrilleru LE PASSAGER DE LA PLUIE (CESTUJÍCÍ V DEŠTI) 1970. První větší rolí, kterou na sebe upozornil, byl šerif Eli Saxon ve westernu IL GRANDE DUELLO (1972).

V roce 1974 se Marc stává zakladatelem kosmetické značky „Hei Poa". Tato značka se speciallizuje na Tahitian Monoi, o němž nám encyklopedie řekne:  „Monoi je přírodní produkt z kokosového ořechu, kultovní strom tropického Tichého oceánu". Marc byl generálním ředitelem Hei Poa až do roku 2003, tedy dlouhých 30 let.

Po založení kosmetické firmy se ještě párkrát k filmování Marc vrátil. Na televizní obrazovce ve filmu QUATRE FEMMES, QUATRE VIES: DES CHANDAILS POUR L´HIVER (1981) nebo jeho poslední role Livia, která byla v televizním dramatu LES CARNASSIERS (1991). Ve filmu se výrazněji objevuje již jen roku 1982, jako Ramos Bavila  ve snímku ESPIÓN, LÉVE-TOI (PROBUĎ SE, ŠPIONE). Tento film byl na Mysfestu 1982 nominován na nejlepší film.

Jak už bylo řečeno, Marc hrál v podstatě pouze ve špionážních, zločineckých a kriminálních filmech a ač ztvárnil sice jen něco přes dvacet rolí, do dnešní doby si mnoho diváků pamatuje tohoto herce s typickou holou hlavou. Jestliže byl Marc předurčen k akčním filmům, nemůže ve výčtu jeho filmů chybět ani James Bond. Agent 007 v podání Rogera Moora „hostil" Marca v roli laboranta ve filmu MOONRAKER 1979.


18.4.1938
Paříž, Île de France, Francie
Marc Mazza csfd

KmenLes CarnassiersAle kdo zastaví déšťProbuď se, špioneQuatre femmes, quatre vies: La belle allianceMoonrakerHra s ohněmCelý jeden životPřízrak svobodySaint-Just ou La force des chosesMé jméno je NikdoRevolverSans sommationAtentát v PařížiVelký soubojPopsy PopCestující v deštiKočkyOSS 117 se déchaîneRouletabille


Aktualizace osobnostního profilu Marc Mazza: 19.2. 2024 03:27