Reggie Bannister 78 let


„Postava Reggieho ve Phantasm je podle mě tak populární jednoduše proto, že je to obyčejnej chlap. Nemachruje, kolikrát něco posere, ale má velký srdce a má koule. Chová se tak, jak by se chovala většina chlapů v jeho situaci. Humornost scén s ním pak vychází z toho, že je to ... jenom člověk.“ - o své postavě ze série Phantasm

Ten na něj dostal tip, když připravoval svůj první celovečerní snímek JIM THE WORLD GREATEST (1976), o mládeži v zajetí alkoholu, a vydal se ho omrknout do místního baru, kam chodil Reggie hrát na kytaru. Coscarelliho okamžitě zaujalo charizma, kterým si Reggie podmanil publikum v lokále a obsadil ho jako komickou postavičku bláznivého letce na rogalu, která měla trochu odlehčit depresivní zápletku. Ve stejném roce pak Coscarelli natočil úsměvný dětský film KENNY AND COMPANY, kde se Reggie objevil v roli oblíbeného učitele titulního hrdiny a také měl hudební supervizi.

Potřetí se spolu sešli u surrealistického hororu PHANTASM (1979), o dvou bratrech a jejich kamarádu zmrzlináři (Reggie), kteří bojují na malém městě se záhrobním zlem. Ten se zrodil z Coscarelliho opakujících se nočních můr a svým snovým konceptem, kdy nebylo jasné co je skutečné a co ne, předběhl o celých pět let Cravenovu NOČNÍ MůRU V ELM STREET. Jen v USA film vydělal okolo 12 milionů a získal zvláštní cenu poroty na Festivalu fantastických filmů ve francouzském Avoriazu, což nebylo na béčko točené za 300 000 rok a půl po víkendech a určené pro rychlou spotřebu v tehdy lukrativní síti autokin vůbec špatné.

Reggieho ale pořádně profláklo až PHANTASM II (1988), natočené Coscarellim o dlouhých 9 let později, kde jeho zmrzlinář dostal mnohem víc prostoru a byl opatřen otcovským rozměrem a slabostí pro něžné pohlaví (a čtyřhlavňovou brokovnicí). Kdo by si také nevzpomněl na scénu, v níž Reggie se slovy „Tak pojď, brouku!“ vytáhne na protivníka motorovou pilu, načež ten se vytasí s motorovkou dobře třikrát větší. Vzdor studiem zmrvené propagaci a distribuci film zaznamenal slušný ohlas (vydělal přes dvojnásobek svého třímilionového rozpočtu), který otevřel cestu PHANTASM III: LORD OF THE DEAD (1994).


29.9.1945
Long Beach, California, USA
Reggie Bannister csfd

SeasonsBonejanglesPhantasm V: RavagerThe Obsidian CurseDoctor SpineDisaster Wars: Earthquake vs. TsunamiThe Ghastly Love of Johnny XAbolitionBloody Bloody Bible CampPrimitiveRed & Blue MarblesCarniesNot Another B MoviePsychic ExperimentSatan Hates YouSawbladeSmall Town Saturday NightThe Quiet OnesIt Came from TrafalgarOcelový mužSpring Break MassacreTextInterstateNecronautRevampedSigma Die!The Final CurtainThe RageCemetery GatesMěsto mrtvýchPadlí anděléDead ThingsJourneymanThe Mangler RebornWolfsbayneBubba Ho-tepUp Against AmandaPhantasm IV: OblivionDrop OffVládce prokletých přáníThe DemolitionistPhantasm III: Lord of the DeadThat Little MonsterĎábelský kruhBoj o přežitíPhantasm IIPhantasmJim, the World's GreatestKenny & CompanyTransformers PrimeThe Horror We MakeWomen of Phantasm: The Documentary with Balls!The Last Drive-In with Joe Bob BriggsPhantasmagoriaOne for the Road


Aktualizace osobnostního profilu Reggie Bannister: 31.10. 2023 01:55