Saša Rašilov nejml. 51 let


Saša Rašilov (III.) se narodil v Praze na Zbraslavi 26. 7. 1972 ve filmové rodině (otec kameraman, dědeček herec, sestra i bratr se také objevují u filmu). Studoval na pražské konzervatoři, hudebně-dramatickém oddělení. Po absolvování konzervatoře přešel na herectví na pražské DAMU (1990-94). Už v prvním ročníku studia na DAMU začal ve Studiu GAG Borise Hybnera (zde také působil a učil se v letech 1991-1993). Během studií herectví prošel mnoha divadly. Hrál v Divadle Na zábradlí, v Divadle v Řeznické, stal se také stálým členem souboru Národního divadla (2002, Cyrano z Bergeracu, Lakomec, Král Jindřich IV, aj.), v Divadle E. F. Buriana a v Divadlo Komedie, kde hraje dodnes.

Saša si udělal dobré jméno i v oblasti dabingu. Začínal dabovat postavičku Mickey Mouse a dnes jako jediný může v ČR kresleného myšáka dabovat. Kromě Disneyho postavičky lze jeho hlas slyšet v prvních třech dílech Star Wars (postava Obi-Wan Kenobiho), ve filmu Karlík a továrna na čokoládu namluvil postavu Willy Wonky (J. Depp) nebo v animované pohádce Roboti hlavní postavu Rodneyho. Za dabing dokonce získal i ocenění, v roce 2003 obdržel prestižní Cenu Františka Filipovského za film Tápající. Dnes je jedním z nejvíce obsazovaných daberů u nás.

Jeho manželkou byla herečka a autorka divadelních her Vanda Hybnerová, se kterou má 2 dcery, Josefínu a Antonii. V roce 2014 se však rozvedli.


26.7.1972
Praha, Československo
Saša Rašilov nejml. csfd

ArvédOčitý svědekMůj příběhBalada o pilotoviVěčně tvá nevěrnáMalý PánHexenšusSněžný drakHranařiBastardiJménem králeBráškaSofie a ukradený pokladRomingSwingtimeÚčastníci zájezduDuše jako kaviárI ve smrti samiIn nomine PatrisKřesadloMilenci a vraziRomán pro ženyTajné snyJak chutná láskaSamotaGambitSamotářiKanárekNenávistČernokněžníkKouzelný měšecPříběh kriminálního radyŘádO začarované vlčiciŠakalí létaPřes padací mostyOtravný víkendTanečníTo se vysvětlí, soudruzi!IvetaPůlnoční zpověďDáma a KrálOdznak VysočinaSpecialistéSestřičky Modrý kódModrý kód


Aktualizace osobnostního profilu Saša Rašilov nejml.: 12.11. 2023 17:43