Claudio Cassinelli (1938 - 1985)


Claudio Cassinelli byl italský herec, jehož otcem byl známý italský operní zpěvák Antonio Cassinelli (1912–1993), matka se jmenovala Giuseppina Tafani a měl také dvě sestry Paolu Cristinu a Lorettu. Manželkou byla spisovatelka a herečka Irene Bignardi (*10. 8. 1943) a společně měli syna Giovanniho (*1980). Ten je dnes filmovým producentem.

Cassinelli začal svou kariéru v divadle, teprve později se věnoval filmové a televizní práci. Často hrál v žánrově vyhraněných filmech typu akčních snímků a poliziotteschi. K tomuto žánru byl předurčen svou atletickou postavou a magnetizujícím pohledem. Svůj debut měl roku 1961 jako Leonardo Valfreda v televizní komedii Servi e padroni. Na filmovém plátně debutuje v roli Furia v cenami vyznamenaném filmu La Cina è vicina (1967). Možná nejvýraznější filmovou rolí se pro Cassinelliho stal inspektor Silvestri v La polizia chiede aiuto (1974) a další velké role ztvárnil ve filmech La polizia ha le mani legate (1974), Il Trucido e lo sbirro (1976) nebo Milano violenta (1976). Známý se stává také ve Spojených státech díky filmu Avalanche Express (1979). Roku 1980 si zahrál Ježíše, a to v úspěšné komedii Il ladrone. Objevil se i v několika televizních seriálech: A come Andromeda (1972), Puccini (1973), Il Giovane Garibaldi (1974) a Un delitto perbene (1977).

Významnou, ale zároveň tragickou částí jeho kariéry, je spolupráce s režisérem Sergiem Martinem. S tímto režisérem natáčel často. Jednu se svých hlavních rolí, v tomto případě jako Paolo Germi, hrál v kvalitním poliziotteschi Morte sospetta di una minorenne (1975). S Martinem natáčel mimo jiné i dobrodružné horory jako La montagna del dio Cannibale (1978), Il fiume del grande caimano (1979) a jiné. Roku 1986 měl na plátnech premiéru film Sergia Martina Vendetta dal futuro, jenž se stal bohužel posledním natáčením Cassinelliho. Film je poznamenán tragickou událostí z natáčení v roce 1985 v americké Arizoně. 2. července ve věku 46 let zahynul při natáčení právě Claudio Cassinelli. Vrtulník, ve kterém byl i Claudio, měl podletět pod mostem, ale kvůli chybě pilota Dana Nascada do Navajo Bridge narazil a následně se zřítil do blízkého kaňonu. Smrt byla okamžitá. Cassinelli byl jedním z těch, kteří se nenechávali dublovat, a to se mu bohužel stalo osudným.

Opustil tak nejen svou manželku a 5letého syna Giovanniho, ale i své dvě děti z předchozího manželství Sebastiana a Filippa. Claudio Cassinelli odpočívá v rodinné hrobce na monumentálním hřbitově Certosy v Bologni.


13.9.1938
Bologna, Itálie
13.7.1985
Page, Arizona, USA
Claudio Cassinelli csfd

Paco - stroj smrtiHerkulova dobrodružstvíMetamorfosi venezianeSmrtící sponaUn caso d'incoscienzaVálečníci roku 2072HerkulesNotturnoAssassinio al cimitero etruscoGrogRoma dalla finestraLev pouštěLe LarronLavina expresOstrov rybích mužůŘeka velkého krokodýlaKanibalové 2Diamanti sporchi di sanguePoslední tři dnyA Matter of TimeMilano violentaVrah a poldaLa nottataPodezřelá smrt nezletiléPolicejní zabijákFlavia, la monaca musulmanaIl sorriso del grande tentatoreLa polizia chiede aiutoLa prima volta sull'erbaAlonzanfánGalileoČína je blízkoRitorno dall'abissoPer uno viaggio in ItaliaDelitto perbene, UnGiovane Garibaldi, IlPucciniA come AndromedaBanned Alive! The Rise and Fall of Italian Cannibal MoviesProhlídka bez průvodce


Aktualizace osobnostního profilu Claudio Cassinelli: 2.11. 2023 09:42