Bo Huang 49 let


Do expandujícího a ekonomicky vyspělého města ležícího při okraji Žlutého moře, Qingdao, se charismatický herec s nezaměnitelným smyslem pro humor narodil soudržné rodině vysoce postavených městských činitelů na závěr měsíce srpna v roce 1974. Díky tomu si tu a tam dělal možná dokonce i starosti, když byl policejními složkami v pozdních nočních hodinách nejednou doprovázen ke dveřím svého domova.

Jeho opravdová filmová kariéra ovšem započala až o dva roky později. Jeho první rolí byla postava Tang Wenjuna v televizní sérii Black Hole (2000). V téže době se napodruhé pokusil o přijetí na filmovou akademii, kde ho konečně přijali. Bo se zabýval studiem dabingu z něhož o několik let později složil úspěšné závěrečné zkoušky. To byla doba, kdy se jeho herecký talent shledával se stále větším úspěchem. Díky nezaměnitelnému charisma na sebe upozornil rolí ve snímku Crazy Stone (2006). S rokem 2007, svatbou s životní partnerkou, Xiao Ou, a filmovým snímkem Hooked On You (2007) přišlo i první významné ocenění jeho hereckého talentu. S rolemi v televizních sériích se Bo vypracoval ke komerčně úspěšným filmovým snímkům a v roce 2010 byl považován za jednoho z nejúspěšnějších čínských herců. Jako detektiv se dokázal prosadit ve snímku Legend Of The Fist: The Return Of Chen Zhen (2010), jako David ve snímku The Story Of David (2011), či jako tajný agent ve snímku Guns And Roses (2012). V roce 2012 dostává šanci zahrát si bláznivého pohůnka v historické černé komedii Design Of Death (2012) a díky komerčně úspěšnému snímku Lost In Thailand (2012) se Bo zařazuje po bok nejzvučnějších hereckých jmen současné čínské kinematografie.


26.8.1974
Čching-tao, provincie Šan-tung, Čína
Bo Huang csfd

Creation of The Gods I: Kingdom of StormsRe lieShe guo fen nù de haiXue baMozart from SpaceThe SandEmbrance AgainDuo guanMy People, My HomelandCrazy AlienGone with the LightWo he wo de zu guoI čchu chao siLove Never DiesBing zhi xiaJi Yi Da ShiJi xian tiao zhan zhi huang jia bao zangGang jiongSün lung ťüeBreakup BuddiesPi zi ying xiong: li ming zai qiQin ai deNo Man's LandSay Yes!The Chef, the Actor, the ScoundrelXi you jiang mo pianDesign Of DeathDinner PartyGuns and RosesLegend of the Moles: The Treasure of ScyllaPi zi ying xiong shou bu qu: Quan mian kai zhanRen zai jiong tu zhi tai jiongNávrat Chen ZhenaDou NiuFeng kuang de sai cheGao XingIron MenJue Jiang De Luo BuAi qing hu jiao zhuan yi II: Ai qing zuo youKung-FuMui dong bin wan siFengkuang de shitouTurn on the Right Way to LifeCrossroad BistroMin bing ge er danHow We Leapt?Xing GuangBēnpǎo Ba


Aktualizace osobnostního profilu Bo Huang: 10.4. 2024 20:41