Mimi Coutelier 68 let


Francouzská herečka Mimi Coutelier zahájila svou kariéru vítězstvím v několika soutěžích krásy, poté byla dlouholetou partnerkou režiséra a herce Jeana Yanne (1933-2003), dnes se však herectví již nevěnuje. Pochází z početné rodiny a narodila se v Dunkerque, kde její otec pracoval v loděnicích, matka byla polského původu. Nedokončila studia a pracovala v různých zaměstnáních, šťastnou náhodou a krokem k úspěchu bylo první místo v soutěži Miss Flandry v roce 1972. Poté odešla do Paříže a v roce 1973 obsadila druhé místo v soutěži Miss Francie. Zabodovala pak ještě v mezinárodním klání Miss Europe a nakonec se v roce 1975 stala Miss Paříže.

Po boku Jeana Yanne odehrála i několik hlavních rolí v jeho autorských komediích, první z nich byl film DRŽÍŠ MĚ, TY MĚ DRŽÍŠ ZA BRADIČKU (Je te tiens, tu me tiens par la barbichette, 1979). V historických kostýmech pak ztvárnila Kleopatru (VE TŘI ČTVRTĚ NA DVĚ PŘED KRISTEM – Deux heures moins le quart avant Jésus-Christ, 1982) nebo slavnou vražedkyni Charlotte Cordayovou (VOLNOST, ROVNOST, NAKLÁDANÉ ZELÍ – Liberté, égalité, choucroute, 1985). Mezitím příležitostně vystupovala také v televizi, její písně z filmů vyšly i na gramofonových deskách.

Vztah s Jeanem Yanne nebyl úplně idylický, finanční potíže je v 80. letech přiměly k dočasnému odchodu do Spojených států, Mimi Coutelier navíc marně a dlouho čekala na sňatek, který jí Yanne sliboval. Dlouholetý vztah nakonec ukončil Jean Yanne poté, co se seznámil s Christiane Fugger von Babenhausen, která se stala matkou jeho dalšího dítěte. Mimi Coutelier se v 90. letech přestěhovala do východní Asie a s Yanneho finanční podporou si na Bali otevřela restauraci.

V roce 2003 se stala členkou nadace mediálního magnáta Freda Silvermana, podniká mimo jiné v realitách, doménou jejích aktivit ale zůstává gastronomie a provozuje další luxusní restaurace ve Vietnamu nebo Thajsku.


22.1.1956
Dunkerque, Francie
Mimi Coutelier csfd

Liberté, égalité, choucrouteVe tři čtvrtě na dvě před KristemJe te tiens, tu me tiens par la barbichetteJsem nesmělý, ale léčím seHunterLes rendez-vous du dimancheMidi-Première


Aktualizace osobnostního profilu Mimi Coutelier: 29.11. 2023 01:50