Andrey Ivchenko


Andrey Ivchenko se narodil 1. 7. 1971 v Charkově na Ukrajině. Jeho rodiče se zabývali uměním a knihovnictvím. Vždycky miloval čtení knížek, a proto byl také veliký snílek, avšak filmy byly jeho největší vášní. Aby uspokojil svoji touhu po herectví, zapsal se na střední škole do divadelních programů. Naštěstí měl přirozený talent rychle se naučit text a osvojil si v průběhu studií i vystupování na pódiu.

Díky své první agentuře se pokoušel prosadit i v modelingu, jenže po neustále zvyšujících se nátlacích na snížení jeho hmotnosti se rozhodl to vzdát, neboť by to prý nebyl on. Jeho posedlost po dokonale vyrýsovaných svalech se promítla i do jeho rolí, hlavně do náročných akčních scén, což ostatně prokázal už v hudebně-tanečním filmu Beat the World (Mistři hip hopu), kde ukázal své přemety při street a city dance ve stylu hip hopu. Není divu, že je poté obsazován výhradně do rolí záporáků.

Ve svých 18 letech narukoval do Sovětské armády, kde sloužil dva roky. Podle jeho slov to byly tvrdé časy, kdy vyrůstal mezi kriminálníky v gangu. Poté vystudoval vysokou školu se zaměřením na kineziologii (věda o mechanických zákonitostech pohybového ústrojí člověka).

Vzhledem k tomu, že jeho touha po herectví za ty roky neochladla, ba naopak, chtěl jít štěstí naproti. Naštěstí si uvědomil, že na Ukrajině není tolik příležitostí a po obtížném období, kdy všechno šlo od desíti k pěti, žádná práce, žádné peníze, lidi doslova bojovali o přežití, v roce 1999 vyrazil do Evropy a na pár let se usadil v Londýně. Táhlo ho to ale dál a rozhodl se vydat do Toronta v Kanadě, kde se okamžitě zalíbil a dostal nabídku stát se tanečním křovím a zahájil svoji hereckou dráhu vedlejšími rolemi především v seriálech jako např. Falling Skies, The Transporter (Kurýr) a Nikita.

Andrey Ivchenko csfd

Active ShooterDarkness of ManThe Best ManxXx: Návrat Xandera CageMrazákMistři hip hopuThe MountieKdo je Clark Rockefeller?Dva světyStranger ThingsPanenka JaneBrooklyn 99Agent bez minulostiFirmaKurýrSkladiště 13Falling SkiesNikitaDiamondScare Tactics26th Annual Screen Actors Guild AwardsPiper's Picks TV


Aktualizace osobnostního profilu Andrey Ivchenko: 29.2. 2024 12:40