Pavel Nový 75 let


Pavel Nový se narodil 5. 9. 1948 v Plzni. Po angažmá v řadě divadel (např. Krajské divadlo v Příbrami nebo v Divadlo V. Nezvala) se stal roku 1989 členem pražské Ypsilonky, kde působí dodnes. V současnosti ho můžeme vidět například v představení Prodaná nevěsta či Horké to někdo rád.

Během své kariéry vytvořil několik desítek filmových rolí, výraznou stopu v jeho filmografii posledních let zanechala spolupráce s režisérem Janem Švankmajerem na filmech SPIKLENCI SLASTI a OTESÁNEK.

Jeho filmové role nemají výraznější žánrové vymezení, hrál v komediích, dramatech i kriminálkách. V 90. letech se rovněž prosadil jako osobitý moderátor TV pořadů se zábavně sportovní tématikou.


5.9.1948
Plzeň, Československo
Pavel Nový csfd

Tonda, Slávka a kouzelné světloMimořádná událostNejvětší darLáska na špičkáchTady hlídáme myChlap na střídačkuKrajina ve stínuLéto patří rebelůmHmyzKluci z horBába z leduAndílek na nervyKandidátExitusTady hlídám jáPřežít svůj životZasaženi bleskemBoží pole  s. r. o.Lojzička je čísloObsluhoval jsem anglického králeRafťáciŠíleníRevizorSnowboarďáciHodina tance a láskyMalovaný dětiMach, Šebestová a kouzelné sluchátkoUniformaOtesánekZdivočelá zeměDvě z policejní brašnySpiklenci slastiArtuš, Merlin a PrchlíciByl jednou jeden poldaCesta peklemDivoké pivoMalostranské humoreskyMá je pomstaPřijeď si pro mě, tady strašíRabín a jeho GolemAmerikaTři Alberti a slečna MatyldaZázračné dítěKrvavý románKačenka a strašidlaKačenka a zase ta strašidlaLepší je být bohatý a zdravý než chudý a nemocnýMěstem chodí MikulášPan Dodd má schůzkuPřípad s černým vzaduSprávný učitel nenosí mečDiscopříběh 2Hřbitov pro cizinceKlauni a vlastenciKučírek versus KučírekMuž, který neměl důvěruVyžilý BoudníkChybná diagnózaHoupačkaMilostivé léto


Aktualizace osobnostního profilu Pavel Nový: 31.10. 2023 06:52