Ondřej Kepka 54 let


Po absolvování Gymnázia Jana Nerudy (1988) se specializací ložisková geologie absolvoval herectví na Divadelní fakultě AMU (1992) a televizní a filmovou režii na FAMU (1996).

Od 6 let účinkuje v televizi a ve filmu (Tetinka, Čas strachu a statečnosti, Všichni za jednoho, Maska, Synové a dcery Jakuba skláře), v dabingu (z poslední doby například seriály Malý bílý koníček, Sněžná řeka, Ti druzí, St.Tropez...) a v rozhlase: dramatizované četby (Anděl a kniha rekordů podle D. Fischerové), poezie, rozhlasové hry.

Obdržel cenu Prix Bohemia za herecký rozhlasový výkon (hra "Dutopěvec nebo exot?") Věnuje se též moderování - z poslední doby například v autorském cyklu ZOOM - ČT - 1999 - (zde byl i spoluautorem scénáře tohoto populárně-naučného cyklu pro filmaře amatéry).

Již při studiích pracuje pro Českou televizi jako režisér (profesionální debut "Souboj" natáčí jako student prvního ročníku režie). Bakalářské studium absolvoval středometrážním filmem Tvůj svět, magisterskou větev TV inscenací Dívka se zázračnou pamětí. Absolvoval v ročníku Dušana Kleina.


28.9.1969
Praha, Československo
Ondřej Kepka csfd

Bekyně mniškaZačarovaná láskaPoslední kouzloSmetanový světZakletá třináctkaStará láska nerezavíSpirála nenávisti3 plus 1 s Miroslavem DonutilemTo nevymyslíš!UliceZfilmovaná tajemství Čapkovy StržeRočník 89Fenomén ŠmokDopisy od Karla Čapka4H aneb Hovory o herectví v hotelu Hoffmeister: Jiřina Jirásková4H aneb Hovory o herectví v hotelu Hoffmeister: Radovan LukavskýNeobyčejné životyPříběhy slavnýchKrálovství poezie Gabriely VránovéMěstské divadlo Mladá BoleslavKarel Čapek a jeho obyčejný světDen v DDOsudy hvězdNejvětší ČechNávštěva u Radovana LukavskéhoCesta ke slunciObyčejný životLapidárium: Příběh knihy kostýmůLapidárium: Příběh krmítkaObyčejné věci člověkaCeny Ministerstva kultury 2021Ceny Ministerstva kultury 2019


Aktualizace osobnostního profilu Ondřej Kepka: 25.4. 2024 16:32