Zdena Studenková 69 let


Nejpopulárnější slovenská herečka a nestárnoucí kráska se narodila 19.5.1954 v Bratislavě. Vyrůstala ve velmi skromných poměrech. Její otec byl zavřený jako politický vězeň. Učitelé a spolužáci to Zdeně často připomínali. Neštěstí ji nezlomilo, ale na opak posílilo. Rozhodla se všem ukázat, že má vyšší hodnotu, než si o ní její okolí myslí.

Poprvé se objevila ve filmu, když ji bylo dvacet let. Šlo o povídkový film MOTIV PRO VRAŽDU, kde hrála Věru. V roce 1982 se objevila ve filmvé komedii S TEBOU MĚ BAVÍ SVĚT. Zde ztvárnila Gábinu Bednářovou, zpěvačku a manželku herce Pavla Nového. Hlas ji propůjčila Helena Vondráčková (Sladké mámení). Její filmovou matku hrála Květa Fialová.

V mládí se provdala za svého spolužáka, ale manželství nevydrželo. Rozvod přišel po roce. Po rozvodu si začala s tehdy ženatým Stanislavem Parnickým (režisér). Má s ním dceru Simonu. Ani toto manželství nemělo dlouhého trvání. Po čtrnácti letech se s ním rozvedla. Nynějším partnerem herečky je o sedmnáct let mladší hudební dirigent Braňo Kostka. Byla to láska na první pohled. Braňo ji úplně uchvátil. Poznali se při práci na muzikálu POKREVNÍ BRATŘI. Žije v Bratislavě.


19.5.1954
Bratislava, Československo
Zdena Studenková csfd

Manžel na hodinuŽeny mého mužeKamenný klíčKonečná staniceZůstane to mezi námiHodina tance a láskyMilenec lady ChatterleyovéAlergiaVšetci ľudia budú bratiaMaliar iziebZa vrchom vrchDvaja muži pod posteľouVášnivé známosti 2ZlatohláskaZo života dona JuanaHudobné rozprávkyJakubov rebríkPustatina láskySenecaHodina bez televízieRozprávky z HollywooduVšechno co mám rádAnorexia mentalisDobrodinecDve AnnyNásledky pozláteniaPuto najsilnejšieSúkromné životyŠípková RůženkaGénius jednej nociJánošíkov darOmyly tradičnej morálkyReverendSpálená košeľaAko si Grétička trochu zdriemlaAnděl svádí ďáblaMarhuľový lekvárStilmondský starostaŽenatý cez deň, slobodný v nociJužná poštaPredohraVážny životDon CarlosKohút nezaspievaTiene v rajiĽudmilkaBorgisKára plná bolestiMlynárka z ArcosuNeveraRaz, dva, triUlička stratených snovVydatá slečna RositaZlatná krajinaCesta životomNeodcudziteľný majetokO mužoch, ženách a deťochO sláve a tráveStaviteľ SolnessAnděl s ďáblem v těle


Aktualizace osobnostního profilu Zdena Studenková: 19.11. 2023 23:10