Agatha Christie (1890 - 1976)


Agatha Christie, celým jménem Agatha Mary Clarissa Mallowanová, byla velmi známou anglickou spisovatelkou detektivních románů. Autorka používala také pseudonym Mary Westmaccot.

Autorka napsala více než osmdesát knih. Její romány byly nejprodávanější hned po knihách Williama Shakespeara. Nejvíce se asi proslavila knihou Deset malých černoušků a divadelní hrou Past na myši. Vymyslela postavu slavného belgického detektiva Hercula Poirota a slečnu Marplovou. Oba vystupovali v mnoha jejích románech. Skoro všechna autorčina díla se dočkala zfilmování.


15.9.1890
Torquay, Devon, England, Velká Británie
12.1.1976
Wallingford, Oxfordshire, England, Velká Británie
Agatha Christie csfd

Witness for the ProsecutionMurder Is EasyPřízraky v BenátkáchA titokzatos stylesi esetSmrt na NiluŠi to jakusokuJokoku sacudžinDaidžojú no sacudžin džikenKuroido gorošiPaddington hacu 4.50Hadí doupěSošite dare mo inakunattaVražda v Orient expresuChorabaliSvědek obžalobyOriento kjúkó sacudžin džikenAssociés contre le crime...Velké alibiVražda ve vlakuNultá hodinaMeitantei Akafudži TakašiŠkubání v palciPerlivý kyanidShubho MahuratMurder on the Orient ExpressVraždy prokletýchNevinné lžiSuspicionsSlečna Marpleová: Rozbité zrcadloMiss Marple: They Do It with MirrorsDeset malých IndiánůMiss Marple: A Caribbean MysteryMuž v hnědém oblekuZagadka EndchauzaSchůzka se smrtíDeset malých černouškůMiss Marple: At Bertram's HotelMiss Marple: NemesisSlečna Marpleová: Vlak z PaddingtonuSlečna Marpleová: Zapomenutá vraždaHra na vražduMiss Marple: The Murder at the VicarageVražda o třech dějstvíchKiken na onnatačiMiss Marple: A Pocket Full of RyeMiss Marple: The Moving FingerSlečna Marplová: Ohlášená vraždaSmysluplná vraždaTen Little MaidensTřináct u stoluSlečna Marpleová: Mrtvola v knihovněZkouška nevinyTajemný protivníkTajna Čjornych drozdovZáhada v KaribikuŠumivé cyankáliHodina s Agathou Christie: Červené světloSvědek pro obžalobuVždyť je to hračkaZlo pod sluncem


Aktualizace osobnostního profilu Agatha Christie: 19.2. 2024 16:30