Alec Newman 49 let


Alec Newman je skotský divadelní, televizní a filmový herec. Herecké vzdělání získal na London Academy of Music and Dramatic. Nicméně, než se v sedmnácti letech stal členem divadla National Youth Theatre, uvažoval, že se stane profesionálním fotbalistou. Objevoval se jak v televizních tak i filmových rolích na obou stranách Atlantiku a nyní hraje převážně na britských divadelních jevištích.

V britském filmu hrál hlavní roli v dramatu Penny Woolcock THE PRINCIPLES OF LUST /2003/, nominované na cenu British Independent Film Award a vybraného do soutěže na Sundance Film Festival. V seriálu BBC, HOPE SPRINGS /2009/ ztvárnil roli Euana Harriese a v seriálu CASUALTY /1986-současnost 2013/ hrál postavu Roberta Ludlowa v 10 epizodách tohoto seriálu z lékařského prostředí.

V sezóně 2010-2011 hrál roli Edmunda v produkci divadla Donmar Warehouse Shakespearovy hry "King Lear". Divadlo poté podniklo s touto hrou britské turné a navíc hrálo šest týdnů v Brooklyn Academy of Music v Brooklynu. V květnu 2011 se Newman připojil k hereckému štábu seriálu WATERLOO ROAD /2006-současnost 2013/, kde hrál hlavní roli učitele Michaela Byrnea. Po natočeni osmi dílů, opustil tento seriál a přestěhoval se do Greenocku ve Skotsku.

Jeho hlas znají i hráči videoher Goldeneye, Dragon Age 2, Fable 3 a BRINK. Namluvil několik reklam pro Baxters Soup a různé dokumentární pořady pro BBC a Discovery Channel. Začátkem roku 2013 se stal ambasadorem slepých britských válečných veteránů, jimž pomohl získat 68.000 liber pro asistenční služby.


27.11.1974
Shawlands, Glasgow, Scotland, Velká Británie
Alec Newman csfd

The HuntedWinnie-the-Pooh: Blood and Honey 2The Boys in the BoatChevalierCode of SilenceThe Marine 6: Close QuartersWhere Hands TouchSněhulákThe Head HunterGreyhawkNení kam utéctMoonlight SerenadeFifth Patient, TheGenerace GENReichenbach FallsConstellationDark ShadowsFour Corners of SuburbiaFrankensteinPrinciples of Lust, TheRozverná mládežThe Death of KlinghofferDuch ohněNight FlightVražedná místa: Doktor Bell - temné začátky Sherlocka HolmeseG:MT Greenwich Mean TimeThe MothProtectionDetektiv GraceKaren PirieShowtrialVraždy na ShetlandechHra z AnglieZavolejte porodní sestřičkyProtiúderCizinkaFearlessHimMistr popravčí


Aktualizace osobnostního profilu Alec Newman: 16.3. 2024 21:48