Michael Shanks 53 let


Jako mladší syn ze dvou bratrů, vyrostl Michael Garrett Shanks v malém městečku jménem Kamloops. Popravdě řečeno, nikdy nějak zvlášť nemiloval své druhé jméno, Garrett, poněvadž jej tak oslovoval jeho otec, když měl Michael malér - a že to nebylo ojediněle. Na svém kontě má například zapálení ohně v lese, pronásledování děvčat a později poškození soukromého majetku (golfový klub).

V roce 1990 nastoupil na University of British Columbia a studoval obchod. Po nějaké době však zjistil, že to není to pravé a konečně přestoupil na herectví. V roce 1994 dosáhl titulu Bachelor of Fine Arts.

Již během studií účinkoval v divadelních představeních, jako jsou například „Dombey & Son“ nebo „Translations“. Před kamerou se poprvé objevil v epizodě seriálu „THE COMMISH“, v roli mladého delikventa. Později si připsal ještě účinkování v „HIGHLANDEROVI“ a „UNIVERSITY HOSPITAL“. Rovněž vystupoval na Shakespeare Festivalu (1996) ve Stratfordu - role Lorenza (Kupec benátský) a Menteitha (Macbeth). Na Vancover Stanley Theatre (o dva roky později) jako Král Lear a Hamlet.

V roce 1997 se konečně objevil ve své, bezpochyby nejznámější roli lingvisty a antropologa dr. Daniela Jacksona v seriálu HVĚZDNÁ BRÁNA - věnoval se mu asi čtyři roky. Mezitím ještě stihl natočit například filmy: THE ARTIST'S CIRCLE, MR. FORTUNE'S SMILE a sadistický triler SUSPICIOUS RIVER, který byl kvůli své brutalitě stáhnut a zakázán. Rok 2001 se rovněž stal Shanksovým pokusem opustit HVĚZDNOU BRÁNU, ale na nátlak fanoušků se stejně vrátil (2002). Svůj režijní debut si Michael odbyl v dílu „Double Jeopardy (HVĚZDNÁ BRÁNA)“.


15.12.1970
Vancouver, British Columbia, Kanada
Michael Shanks csfd

Time CutThe College Admissions ScandalChristmas HomecomingHearts of Spring13 EerieElysiumMr. Hockey: The Gordie Howe StoryThe BouquetChristmas LodgeHangár 14Pastorova ženaTváře v davuČervená KarkulkaAustralská apokalypsaBeznadějný útěkStargate SG-1: Children of the Gods - Final CutŽivot naplnoHvězdná brána: Archa pravdyHvězdná brána: NávratZtracený poklad AztékůKrál hadůRozpolceníPolibek pod jmelímVosy útočíHvězdná brána: Atlantida - VynořeníKrálovna SumuruOd dveří ke dveřímZločiny podle Mary Higgins Clark: Po celém městěNáhle obnaženáMr. Fortune's SmileSuspicious RiverEscape from MarsVolání divočinyRozdělená rodinaProjekt Modrá knihaUnspeakableNemocnice HopeYellow


Aktualizace osobnostního profilu Michael Shanks: 9.3. 2024 23:24