Jana Altmannová (1944 - 2021)


Jana Altmannová se narodila 17. října 1944 v Praze. Nejprve vystudovala scénografii a poté absolvovala na DAMU loutkářskou katedru. Na přelomu 60. a 70. let působila v angažmá loutkového divadla Hohensteiner Puppenspieler. V Německu se věnovala rovněž pedagogické činnosti. Po svém návratu do tehdejšího Československa se stala členkou Divadla Spejbla a Hurvínka, později pak Ústředního loutkového divadla.

Věnuje se také dabingu a pedagogické činnosti na DAMU, kde vyučuje na loutkářské katedře. Manželem Jany Altmannové je malíř Jiří Altmann.


17.10.1944
Praha, Protektorát Čechy a Morava
30.10.2021
Čerčany, Benešov, Středočeský kraj, Česko
Jana Altmannová csfd

Kouzelník ŽitoLáska bez bariérZ Paříže do PařížeBabovřesky 3Babovřesky 2BabovřeskyPragueŠkolní výletOsudové penízePrincezna AnoKozí příběh - Pověsti staré PrahyTaco a králíčekVřesový trůnVykoupen láskou: Tajemství Červeného domuVšichni musí zemřítI ve smrti samiNapola: Hitlerova elitaIguo IguaKameňákČeský RobinsonCyprián a bezhlavý prapradědečekKouzelný bolehojDům poslední radostiKoljaMladý Indiana Jones: Putování s otcemMutters CourageSchlafes BruderAndělské očiŘádKonec básníků v ČecháchTrhala fialky dynamitemZávistMarta a jáJežek z kioskuKdo probudí Pindruše ...?O princi BečkoviSbohem, klidná létaPáni EdisoniAntonyho šanceCena meduOperace mé dceryJako jedJá nejsem jáAž do konceRozpuštěný a vypuštěnýPříště budeme chytřejší, staroušku!Kam zmizel kurýrVýhra admirála KotrbyCo je doma, to se počítá, pánové...Dívka s mušlíVrchní, prchni!Jak rodí chlapTřídní schůzkaKrejzoviKapitán Exner


Aktualizace osobnostního profilu Jana Altmannová: 11.4. 2024 17:01