Julian Cheung 52 let


Dětství neměl Julian vůbec snadné. Narodil se do bouřlivého Hongkongu rok po zrovnoprávnění mzdové diskriminace žen v roce 1970. To samo o sobě rozpoutalo dostatečně velkou mediální kampaň, aby se obdobné artikly objevovaly v novinových výtiscích po celém světě. Jeho rodiči byla nesourodá dvojice, která si po synově narození rozuměla stále méně a méně. Vzájemná nevole partnerské tolerance vygradovala rozvodem, který Juliana hluboce zasáhl. A bylo mu teprve patnáct let, když s otcem emigroval do Austrálie. V Sydney navštěvoval střední školu Pendle Hill High School, aby se o několik let později stal svědkem opětovně stvrzeného manželského svazku rozvedených rodičů, jejichž cesty se opět v roce 1996 zkřížily u oltáře. Rozvod jej nicméně neminul ani tentokrát, a tak se dvojice rozvedla ještě podruhé.

Díky řadě filmových snímků, mezi nimiž excelují Extreme Crisis (1998), Dragon Heat (2000), Perfect Match (2000), Twilight Garden (2000) a komediální snímek Comic King (2001), se na krátký čas vyhýbá televizním obrazovkám, k nimž se vrací až v roce 2000 s úspěšnou televizní sérií Return Of The Cuckoo (2000), která jej katapultuje za hranice Hongkongu do Indonésie, Číny, Thajska, Vietnamu a Singapuru, kde jeho jméno nabírá váhu. S jeho jménem se pojí zaručený úspěch, a tak se není čemu divit, že se o něj filmoví tvůrci doslova perou. Následují komerčně úspěšné snímky jako Stowaway (2001), Possessed (2002), Bar Paradise (2005) či Wo Hu (2006) v nichž uplatňuje svůj herecký talent, který jej neomezuje od ztvárnění žádné z postav. I díky tomu jej lze spatřit v akčně-historické televizní sérii The Legend Of Lu Xiaofeng (2007), v napínavém hororovém thrilleru The First 7th Night (2007), v akčně-bojovém snímku The Grandmaster (2013) nebo v romantických snímcích Born To Love You (2013) a The Fox Lover (2013).

Úspěch slaví i na poli hudebního skladatele a zpěváka. Podepisuje smlouvy s celosvětově uznávanými společnostmi jako jsou Fitto Entertainment, Sony Music, EMI či Warner Music. Na svém kontě má velké množství úspěšných hudebních singlů a dlouhohrajících desek ("CHILAM" (1994), "Yes Or No" (1998), "I Am Chilam" (2009)). Jeho skladby zaznívají v televizních sériích, v niž dokonce sám vystupuje, "Cold Blood Warm Heart Compilation" (1996), "Return Of The Cuckoo Original Soundtrack" (2000), a svá alba vydává v mnohatisícových nákladech jak v Kantonštině, tak i v Mandarinštině. Díky svému specificky zbarvenému hlasu se objevuje ve velkém množství komerčních spotů, reklamních kampaní a díky svému atraktivnímu vzhledu i na předváděcích molech a titulních stránkách prestižních módních časopisů.

Svůj první koncert před několikatisícovým publikem nazvaný "I Am An Alien", odehrál 27. 3. 2011 vně architektonického skvostu, hongkongského víceúčelového stadionu Hong Kong Coliseum. Se svojí ženou a zároveň úspěšnou televizní, ale především filmovou herečkou Anitou Yuen (Protégé (2007), Ip Man: The Final Fight (2013), The Love Experience (2013)) přivítal v roce 2006 prvního potomka, syna Mortona.


27.8.1971
Hong Kong, Čína
Julian Cheung csfd

Si wang tong zhi danSao hei xing dongG StormZong shi you ai zai ge liAll's Well, Ends Well 2020P feng baoL StormLegend of the Ancient SwordThe LeakerAlways Be with YouJing cheng 81 hao 2Z feng bao IIShi yue chu wu de yue guangTriumph in the SkiesBai huBorn to Love YouVelmistrTian sheng ai qing kuangTou qiBang jiaRen zai jiang huTian xing zheWo huMei li jiu baPossessedJue se shen touThe Replacement SuspectYin yang aiYue man bao xi huanAnd I Hate You SoLung fengThe Island TalesYou gu yue huiG4 te gongHao qing gai tianJin bang ti mingJin zhuang xiang jiao ju le buWang Jiao de tian kong 2: Man shao yiHuan le shi guangMa lu ying xiong II: Fei fa sai cheMei you lao gong de ri ziRen zhe wu diXiao xia Chu Liu XiangJia zu rong yaoFei fan san xiaOperation Love


Aktualizace osobnostního profilu Julian Cheung: 4.11. 2023 20:35