Patrick Troughton (1920 - 1987)


Patrick Troughton se narodil 25.3. 1920. Vyrůstal v severním Londýně v Anglii. Zde se také učil na Mill Hillské škole pro veřejnost. Již v jeho mladistvém věku chodil do Velvyslanecké školy herectví, pod Eilen Thorndike. Odsud dostal stipendium na Leighton Rallius Studio do divadla Johna Drewa na Long Islandu v New Yorku, USA. Když vypukla druhá světová válka vrátil se zpět do Británie, míli od pobřeží ale jeho loď najela na minu a potopila se, Troughton měl štěstí že se z lodi dostal živý. Roku 1940 narukoval do námořnictva.

Měl manželku Shelagh Dunlop se kterou se ale roku 1987 rozloučil když 28. března tři dny po svých 67. narozeninách zemřel na infarkt.


25.3.1920
Mill Hill, Londýn, England, Velká Británie
28.3.1987
Columbus, Georgia, USA
Patrick Troughton csfd

Doctor Who: Twice Upon a TimeDoctor Who: The Day of the DoctorLong Term MemoryAmySwallows and Amazons Forever!: The Big SixDoctor Who: The Five DoctorsProfessor Wagstaff's Time MachineTales from the Thousand and One NightsHitch in Time, ASindibád a Tygří očiSinking of HMS VictoriaPřichází Satan!Nurse Will Make It BetterFrankenstein and the Monster from HellChopper, TheDrákulovo znameníThe Viking QueenThe Black TormentThe GorgonJáson a ArgonautiFantom operyWuthering HeightsShe Died YoungThe MoonrakerOrdeal by FireKidnappedRichard III.MisallianceThe Black KnightBílé chodbyChance of a LifetimeOstrov pokladůThe Franchise AffairThe Woman with No NameWaterfrontBadger's GreenCardboard CavalierTrelawny of the WellsEscapeHamletKing LearR.U.R.HamletPán časuDobrodružství Sarah JaneKnights of GodYesterday's DreamsTwo of Us, TheBox of Delights, TheFoxy LadyVšechny velké a malé bytostiEdward & Mrs. SimpsonThe Devil's CrownSpace: 1999Feathered Serpent, TheLorna Doone


Aktualizace osobnostního profilu Patrick Troughton: 30.10. 2023 15:48