Maria Bonnevie 50 let


Tato severoevropská herečka se narodila 26.9.1973 ve Švédsku, ale vyrůstala s matkou v norském Oslu. Vlastním jménem Anna Maria Cecilia Bonnevie pochází z umělecké rodiny - je jedinou dcerou norské herečky Jannick Bonnevie /nar.16.6.1945, Norsko/ a švédského herce Pera Waldvika /nar.28.1.1950, Švédsko/, její rodiče se však rozvedli. Když byla malá, chtěla se stát porodní bábou, naštěstí se projevily geny rodičů a Maria svou budoucí životní cestu směřovala k herectví. Hereckého vzdělání se jí dostalo na Stockholm Scenskola, kterou ukončila roku 1997 a svou první divadelní roli ztvárnila ve hře DEN HVITE VIKING /The White Viking/ islandského tvůrce Hrafna Gunnlaugssona.

Maria Bonnevie se ani po tomto úspěchu nenechala ukolébat a natočila další filmy - VYSVOBOZENÍ /I Am David, 2003/ po boku dalšího hollywoodského herce Jamese Caviezela, jednu z klíčových postav za kterou později byla nominovaná na další cenu v kategorii nejlepší herečka si zahrála v dánském romantickém dramatu REKONSTRUKCE /Reconstruction, 2003/, Marii mohli čeští diváci shlédnout také v ruském drama VYHOŠTĚNÍ /Izgnanie, 2007/, či v dánsko-švédském politickém dramatu s prvky thrilleru CO NIKDO NEVÍ /Det som ingen vet, r. 2008/, kde ztvárnila roli Ursuli. Mezi její další projekty patří dramatický tv seriál HARRY A CHARLES /r. 2009/ z norské televizní tvorby, oceňovaný dramatický film ENGELEN /r. 2009/, jejíž vedlejší role jí roku 2010 vynesla další nominaci na cenu Amanda v kategorii "nejlepší herečka". V říjnu roku 2010 měl premiéru další dramatický příběh z norské produkce, ve kterém si zahrála jednu z hlavních rolí MASKEBLOMSTFAMILIEN /r.2010/ a zatím její poslední připravovaný projekt nese název BELLE DU SEIGNEUR /r. 2012/, jedná se o evropské koprodukční romantické drama, kde ztvárnila roli Isoldy např. po boku irského známého herce Jonathana Rhys- Meyerse.

Maria chodila v letech 1998 - 2003 se švédským hercem Mikaelem Persbrandtem /nar.1963/, se kterým se dokonce zasnoubila, bohužel jejich vztah nevydržel. Nyní je jejím partnerem bývalá talk show hvězda norského původu Fredrik Skavlan /nar.1966/. Maria Bonnevie měří 173 cm. Roku 2009 byla přizvána do ČR jako porotkyně na 44. mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary (KVIFF).


26.9.1973
Västerås, Västmanlands län, Švédsko
Maria Bonnevie csfd

ChlastFénixZrodila se AstridDcera čarodějkyDruhá šanceBelle du SeigneurNevinnáBeze studuEngelenCo nikdo nevíEmblaVyhoštěníInga tårarDag och nattHotetTři sluncePojďme si hrátRekonstrukceVysvobozeníDinaPád nebesSyndere i sommersolØyenstikkerTsatsiki, maminka a policajtVikingovéInsomnieJerusalemTelegrafistaBílý medvědí králHvíti víkingurinnExitHarry & CharlesTrier, Kidman og CannesHr. Boe & Co.'s AnxietyFørst & sistGomorron


Aktualizace osobnostního profilu Maria Bonnevie: 2.11. 2023 09:57